Контракти.ua

453  —  05.08.21
Матеріали справи Іловайської трагедії розсекретять, - Венедіктова
Матеріали справи Іловайської трагедії розсекретять, - Венедіктова

Матеріали кримінального провадження про організацію та проведення бойових дій у районі Іловайська влітку 2014 року будуть розсекречені.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Вона зазначила, що розслідування триває у двох напрямах: організація вторгнення з боку РФ і віроломне вбивство українських військових, а також перевірка обставин можливого недбалого ставлення до військової служби військовими службовими особами з-поміж керівництва антитерористичною операцією.

Під час слідства допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження складає понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступу.

"Нами прийнято рішення про необхідність розсекречення матеріалів кримінального провадження щодо організації та проведення бойових дій в районі міста Іловайська. Службою безпеки України вже скеровано відповідні клопотання про розсекречення документів до Генерального штабу ЗС України та інших органів для прийняття відповідних рішень. Також наразі ми працюємо над удосконаленням офіційного вебсайту Офісу Генерального прокурора та маємо намір розмістити на ньому відповідний розділ, присвячений «Іловайським подіям», де кожен зможе в будь-який час отримати інформацію про хід та результати слідства, а також ознайомитися із фотокопіями розсекречених матеріалів. Суспільство має знати правду", - зазначила Венедіктова.

Статьи по теме
Через
Через "Дію" можна буде подавати заяви в Міжнародний реєстр збитків

У "Дії" з квітня запрацює нова послуга. У застосунку українці зможуть подати заяву про пошкоджені або знищені квартири, будинки, дачі тощо, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади. Потім буде можливість подати заяви в Реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України, якщо не було звернення до місцевої влади.
25.03 — 159

Британія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні
Британія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні

Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги на 60 млн фунтів стерлінгів (понад 75 млн доларів), до якого увійдуть дрони та протиповітряна оборона.
22.03 — 146

Виробник Leopard та Caesar створить підприємство в Україні
Виробник Leopard та Caesar створить підприємство в Україні

Німеччина і Франція на рівні міністрів оборони 22 березня досягли угоди, що дозволяє виробнику танків KNDS створити місцеву філію в Україні.
22.03 — 150