Контракти.ua

593  —  04.08.21
COVID-сертифікати України визнали на технічному рівні в ЄС
COVID-сертифікати України визнали на технічному рівні в ЄС

Влада Євросоюзу схвалила українські цифрові COVID-сертифікати на технічному рівні. Тепер очікується політична частина взаємного визнання, повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олексій Віскуб у середу, 4 серпня.

"Тільки що цифрові COVID-сертифікати в Дія пройшли успішне технічне оцінювання з боку ЄС!" - написав чиновник у Facebook.

За його словами, це рішення є вирішальним етапом "взаємовизнання цифрових сертифікатів для подорожей".

"Це був дійсно складний і дуже комплексний іспит, особливо в частині реалізації кваліфікованого електронного підпису й офлайн- / онлайн-верифікації документів", - відзначив Віскуб.

Заступник міністра додав, що тепер залишився останній крок - політична частина взаємного визнання, а саме узгодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод.

Статьи по теме
Зеленський: ракета
Зеленський: ракета "Паляниця" - це наш спосіб діяти, поки деякі партнери гальмують

Нова вітчизняна ракета "Паляниця" - це спосіб України діяти, поки деякі партнери гальмують з рішеннями. Україна готує нові "потужні" рішення.
25.08 — 428

Кулеба закликав Індію переосмислити
Кулеба закликав Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Індію закликав Нью-Делі підтримувати Київ, заявивши, що тісні зв’язки південноазіатської країни з Росією базуються на радянській спадщині, яка зникає.
29.03 — 284

Через
Через "Дію" можна буде подавати заяви в Міжнародний реєстр збитків

У "Дії" з квітня запрацює нова послуга. У застосунку українці зможуть подати заяву про пошкоджені або знищені квартири, будинки, дачі тощо, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади. Потім буде можливість подати заяви в Реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України, якщо не було звернення до місцевої влади.
25.03 — 284