Контракти.ua

553  —  03.08.21
Нацбанк виключив шість компаній із реєстрів
Нацбанк виключив шість компаній із реєстрів

Національний банк виключив п'ять компаній із Державного реєстру фінансових установ і одну компанію із Реєстру осіб, які не є фінансовими установами.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк України виключив дві компанії – ТОВ “Фінансова компанія “Транс Фінанс” та ТОВ “Фінансова компанія “Фінанс Інновація” – із Державного реєстру фінансових установ на підставі їх власних заяв. Ще одну компанію – ТОВ “СГ Еквіпмент лізинг Україна” – за власною заявою виключено з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Водночас три кредитні спілки – Кредитна спілка “Епсілон”, Кредитна спілка “Ігея” та Кредитна Спілка “Чернігівський Кредит” – виключено з Державного реєстру фінансових установ через відсутність у них чинних ліцензій на надання фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 30 липня 2021 року.

ТОВ “Фінансова компанія “Транс Фінанс” мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій. Ліцензію на надання гарантій анульовано 20 листопада 2020 року, а решту – 11 червня 2021 року.

Крім того, Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у чотирьох фінансових установ на підставі отриманих від них заяв. Так, відкликано усі наявні ліцензії в: ТОВ “ФК “Лабораторія Фінансів” дві ліцензії – на надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту; ТОВ “ГК Факторинг” ліцензію надання послуг з факторингу. Також відкликано ліцензії на надання гарантій у: ТОВ “Фінансова Компанія “Ред Пойнт Фінанс” та ТОВ “ФК “Інвест Ресурс”. Водночас обидві фінансові компанії продовжують свою діяльність та мають чинні ліцензії на інші види діяльності. У них відкликано ліцензії виключно на надання гарантій.

Статьи по теме
Вклади українців у банках зросли до 1,3 трлн грн
Вклади українців у банках зросли до 1,3 трлн грн

Станом на 1 вересня 2024 року загальна сума вкладів фізичних осіб у банках України досягла 1 301,0 млрд грн, що на 12,5 млрд грн більше порівняно з попереднім місяцем.
26.09 — 211

Як закрити платіжну картку і не стати боржником
Як закрити платіжну картку і не стати боржником

Якщо ви вирішили припинити користуватися платіжною карткою, її необхідно закрити. Недостатньо просто перестати користуватися карткою та не здійснювати нею платежі.
24.09 — 260

Українців попередили про ще одну фінансову схему шахраїв
Українців попередили про ще одну фінансову схему шахраїв

Шахраї вигадали нову схему обману українців. Вони нібито обіцяють фінансову допомогу від міжнародних організацій чи уряду України, але насправді це не так.
16.09 — 303