Контракти.ua

543  —  27.07.21
Угода США та Німеччини щодо "Північного потоку-2" спонукає Путіна до агресії, - МЗС Польщі
Угода США та Німеччини щодо

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що завершення будівництва "Північного потоку - 2" призведе до зниження рівня безпеки в Європі. Дипломат зазначив, що німецько-американська угода в цьому питанні була поганим рішенням, яке спонукає Росію до агресивних дій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Польське радіо".

Яблонський нагадав, що за останні кілька років Росія відповідає, серед іншого, за початок війни в Україні, переслідування опозиціонерів, вбивства незалежних журналістів тощо.

Він заявив, що, давши дозвіл на завершення робіт при будівництві газопроводу, США та Німеччина показали президенту Росії Володимиру Путіну, що всі такі заходи можуть бути ефективно здійснені.

Нагадаємо, 21 липня США та Німеччина оголосили про домовленість щодо добудови газопроводу Nord Stream 2. Це відбулося попри критику з боку України, Польщі та країн Балтії.

Після цього радник Держдепартаменту США Дерек Шолле зустрівся у Варшаві з представниками уряду і бізнесу Польщі. В ході бесіди обговорювалися загальні побоювання відносного газопроводу "Північний потік-2".

Статьи по теме
ЄС планує надати Україні допомогу до 40 млрд євро без участі США, - FT
ЄС планує надати Україні допомогу до 40 млрд євро без участі США, - FT

ЄС готується надати нове фінансування до кінця року, незалежно від участі США. Гроші будуть виділені відповідно до пропозиції G7 про використання заморожених російських активів для допомоги Києву.
вчера, 17:53 — 146

Аналітик пояснив, чому Польща не хоче збивати російські ракети над Україною
Аналітик пояснив, чому Польща не хоче збивати російські ракети над Україною

Раніше Радослав Сікорський раніше заявляв, що Польща повинна розглянути можливість збиття російських ракет над Україною.
13.09 — 260

Німеччина звинуватила підрозділ російського ГРУ в кібератаках на країни ЄС і НАТО
Німеччина звинуватила підрозділ російського ГРУ в кібератаках на країни ЄС і НАТО

Федеральна служба захисту конституції Німеччини (внутрішня розвідка Німеччини ‒ BfV) попередила, що група кіберзлочинців, яка належить російській військовій розвідці (ГРУ), стоїть за низкою онлайн-атак на країни НАТО та ЄС.
09.09 — 181