Контракти.ua

491  —  26.07.21
Цьогоріч промвиробництво зросло на 2,1% – Мінекономіки
Цьогоріч промвиробництво зросло на 2,1% – Мінекономіки

За січень-червень 2021 року промвиробництво зросло на 2,1% за рахунок сприятливої кон’юнктури на зовнішніх ринках та відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Промислове виробництво продовжує зростати – за даними Держстату, за підсумками січня-червня 2021 року промвиробництво зросло на 2,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року", - йдеться в повідомленні.

У тому числі у переробній промисловості зростання склало 2,5%, у добувній промисловості - 1,4%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря темпи зростання – 1,7%.

Серед факторів, які забезпечили зростання виробництва промислової продукції, у Мінекономіки відзначили сприятливу кон’юнктуру на зовнішніх ринках, поступове відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку, подальше пристосування національних виробників до роботи у відповідь на зняття жорстких карантинних обмежень.

Загалом найбільший позитивний внесок у зростання промвиробництва сформувало машинобудування та металургія. Так, у машинобудуванні виробництво зросло на 11,6% (порівняно з аналогічним періодом 2020 року), металургійне виробництво зросло на 7%. Також спостерігалось зростання виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устаткування (на 19%), виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 12,9%), виробництва виробів з деревини, паперу та поліграфічної діяльності (на 10%).

Статьи по теме
Держборг України перевищив 6 трлн грн
Держборг України перевищив 6 трлн грн

Державний та гарантований державою борг України на 30 квітня 2024 року становив 6 трлн 10 млрд гривень або 151,52 млрд доларів.
28.05 — 268

Dragon Capital: чиновників чеках скорочення видатків, а бізнес – збільшення податків
Dragon Capital: чиновників чеках скорочення видатків, а бізнес – збільшення податків

Фінансова допомога від партнерів підтримуватиме стійкість економіки України в цьому році. Міжнародні партнери схвалили нові пакети допомоги, що дозволить країні отримати близько $37 млрд зовнішнього бюджетного фінансування у цьому році. Хоча схвалення пакетів підтримки суттєво затрималось, цих коштів буде достатньо, щоб втримати резерви НБУ близько поточних рекордних рівнів $43 млрд та профінансувати дефіцит бюджету без емісійного фінансування.
28.05 — 232

ВВП України зросте на 4% у 2024 році – Dragon Capital
ВВП України зросте на 4% у 2024 році – Dragon Capital

Dragon Capital зберігає прогноз зростання ВВП у 2024 році на рівні 4%.
28.05 — 173