Контракти.ua

610  —  25.07.21
"Газпром" не пропонував Україні купувати російський газ

Російський газовий монополіст "Газпром" у питанні продовження транзиту газу територією України не пропонував Києву напряму закуповувати газ. Коментарі голови правління "Газпрому" про обсяги транзиту після 2024 року стосувалися закупівель з боку Євросоюзу за новими контрактами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС.

Повідомляється, що компанія виступила із заявою після слів голови "Нафтогазу України" Юрія Вітренка.

"Звертаємо увагу, що ніхто не пропонував Україні купувати російський газ. Коментар голови правління "Газпрому" Олексія Міллера адресований нашим партнерам з країн ЄС, в першу чергу - німецьким", - йдеться в повідомленні.

Також в компанії уточнили, що Міллер говорив про обсяги транзиту через Україну після 2024 року відповідно до нових обсягів закупівель російського газу компаніями країн ЄС за новими контрактами.

Статьи по теме
«Пік могутності Путіна пройдено. Тепер питання тільки в темпах падіння». Вибори в РФ: огляд думок
«Пік могутності Путіна пройдено. Тепер питання тільки в темпах падіння». Вибори в РФ: огляд думок

ЦВК Росії порахувала 100% бюлетенів, у Путіна – 87,28%. Інші кандидати набрали менше п’яти відсотків голосів. Виборча комісія відзвітувала про рекордну явку на виборах –87 мільйонів виборців – це 77,44% від загальної кількості громадян, які мали активне виборче право. У результатах президентських виборів в РФ не було жодної інтриги – ніхто не сумнівався у перемозі чинного президента. А чи не переграв Путін сам себе, і що чекатиме на Росію далі? Огляд думок.
вчера, 20:54 — 284

"Одного "Панцира" мало": полковник ЗСУ в запасі пояснив, чому росіяни не захищають свої НПЗ від дронів

Напередодні під прицілом опинився Краснодарський край, де пролунали вибухи близько третьої години ночі.
вчера, 19:57 — 207

Росія використовує родичів військовополонених для розпалювання невдоволення в Україні, — ISW
Росія використовує родичів військовополонених для розпалювання невдоволення в Україні, — ISW

Російські окупанти намагаються використати родичів українських військовополонених, щоб розпалити внутрішнє невдоволення в Україні. Провокування українців відбувається в рамках російської інформаційної кампанії "Майдан-3".
17.03 — 186