Контракти.ua

640  —  24.07.21
В Нафтогазі назвали неприйнятними умови РФ на транзит газу
В Нафтогазі назвали неприйнятними умови РФ на транзит газу

Пропозиції щодо збереження транзиту через Україну в обмін на невигідні закупівлі російського газу є неприйнятними для України.

Про це заявив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко, повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз України".

"Таке продовження транзиту, коли Україна ще має доплачувати Росії, нам не потрібне. Ми зараз витрачаємо менше на весь імпортований газ, ніж отримуємо за транзит. Зараз Україна в плюсі, ми отримуємо гроші в держбюджет. Якісь домовленості, які призводять до того, що гроші з України йдуть до Росії, нам не потрібні", – прокоментував Вітренко заяву голови правління Газпрому Олексія Міллера про готовність забезпечити та збільшити транзит газу через Україну при додаткових закупівлях російського газу.

Керівник Нафтогазу підкреслив, що Росія завжди наполягала на тому, щоб Україна закуповувала російського газу за завищеними цінами. Він також закликав тверезо оцінювати надійність будь-яких обіцянок російської сторони.

"Росія нам гарантувала безпеку в межах Будапештського меморандуму. Нам Будапештський меморандум-2 не потрібен. Ми не можемо вірити жодним гарантіям Росії після того, як вони всі гарантії… дуже цинічним способом про них просто забули, здійснили військове вторгнення в Україну", - додав Вітренко.

Статьи по теме
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики

Обстріли Росією енергетики України призведуть до економічних втрат та зменшення надходжень до державного бюджету.
23.05 — 232

Відключення світла та рекордний імпорт: в
Відключення світла та рекордний імпорт: в "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми сьогодні

В Україні більшу частину доби зберігається дефіцит електроенергії, у зв'язку із чим планується обмеження споживання для промисловості. Сьогодні запланований рекордний обсяг імпорту з 5 країн Європи.
13.05 — 295

Українців знов просять зменшити споживання світла
Українців знов просять зменшити споживання світла

Україна отримує аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Громадян закликали зменшити споживання світла у пікові години.
12.05 — 264