Контракти.ua

873  —  24.07.21
США анонсували нові санкції проти Коломойського
США анонсували нові санкції проти Коломойського

США зробили лише перший крок, заборонивши українському бізнесмену Ігорю Коломойському в'їзд в країну. Далі можуть бути нові санкції.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву тимчасового повіреного у справах США в Україні Джорджа Кента.

Зокрема, санкції може ввести Міністерство фінансів США.

"Тобто це не кінець цієї історії. І питання також є у Федерального бюро розслідувань та нашого Міністерства юстиції. Минулого року стало відомо, що є справа проти Коломойського. І побачимо, чим це закінчиться. Але ми знаємо, що це проблематично. Якщо було не все за законом у нас – це наша справа, а якщо він це ж зробив тут, в Україні – це ваша справа", - сказав Кент.

Він нагадав, що колишній прем'єр з України Павло Лазаренко "сидів у нас 10 років", а бізнесмен Дмитро Фірташ зараз перебуває в Австрії під загрозою екстрадиції до США.

Статьи по теме
Вісім народних депутатів звернулися до РНБО та СБУ з закликом ввести санкції проти спонсора
Вісім народних депутатів звернулися до РНБО та СБУ з закликом ввести санкції проти спонсора "армії Вагнера" російського олігарха Кондрашова, який заблокував ukr.net

Низка народних депутатів України звернулась до секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова та до голови Служби безпеки України Василя Малюка із проханням накласти санкції на російського бізнесмена Станіслава Кондрашова.
19.03 — 600

Віднині російські книги в Україні поза законом
Віднині російські книги в Україні поза законом

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом рік тому закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України».
22.06.23 — 1048

Україна ввела санкції проти понад 20 священників РПЦ: список
Україна ввела санкції проти понад 20 священників РПЦ: список

Рада національної безпеки України запровадила санкції проти 22 релігійних діячів, які мають паспорт РФ.
25.01.23 — 820