Контракти.ua

699  —  22.07.21
Кремль оцінив угоду щодо Північного потоку-2
Кремль оцінив угоду щодо Північного потоку-2

У Москві уважно вивчили текст угоди між США і Німеччиною щодо газопроводу Північний потік-2. У тексті є положення, з якими Росія не може погодитися, однак деякі положення в Кремлі "готові вітати".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

За його словами, Москва категорично не згодна із заявою, яка міститься в тексті угоди, що РФ займається шкідливою діяльністю.

"Ні в Україні, ні за її межами жодної агресії Росії не було і немає. Жодними шкідливими діями Росія не займалася", - заявив Пєсков.

При цьому деякі положення заяви влада РФ "готова вітати".

До цього посол РФ в США Анатолій Антонов заявив, що домовленість США і Німеччини щодо Північного потоку-2 має ворожу тональність. За його словами, Москва не використовує енергетичні ресурси для тиску.

"Ми нікому ніколи не нав'язували свої поставки, не використали енергоресурси як знаряддя політичного тиску... Будь-які звинувачення щодо цього відкидаємо. Бачимо в таких потугах не що інше, як недобросовісну конкуренцію", - сказав Антонов.

Тим часом стало відомо, то Москва готова обговорювати продовження транзиту газу через Україну. Нинішній контракт діє до кінця 2024 року.

"Це виключно питання економічної доцільності і рентабельності. Ми б хотіли побачити також в заяві і посил Україні. Про те, що Україна повинна проявляти відповідальну позицію в плані забезпечення економічно доцільних умов", - зазначив Пєсков.

Статьи по теме
«Пік могутності Путіна пройдено. Тепер питання тільки в темпах падіння». Вибори в РФ: огляд думок
«Пік могутності Путіна пройдено. Тепер питання тільки в темпах падіння». Вибори в РФ: огляд думок

ЦВК Росії порахувала 100% бюлетенів, у Путіна – 87,28%. Інші кандидати набрали менше п’яти відсотків голосів. Виборча комісія відзвітувала про рекордну явку на виборах –87 мільйонів виборців – це 77,44% від загальної кількості громадян, які мали активне виборче право. У результатах президентських виборів в РФ не було жодної інтриги – ніхто не сумнівався у перемозі чинного президента. А чи не переграв Путін сам себе, і що чекатиме на Росію далі? Огляд думок.
вчера, 20:54 — 276

"Одного "Панцира" мало": полковник ЗСУ в запасі пояснив, чому росіяни не захищають свої НПЗ від дронів

Напередодні під прицілом опинився Краснодарський край, де пролунали вибухи близько третьої години ночі.
вчера, 19:57 — 194

Росія використовує родичів військовополонених для розпалювання невдоволення в Україні, — ISW
Росія використовує родичів військовополонених для розпалювання невдоволення в Україні, — ISW

Російські окупанти намагаються використати родичів українських військовополонених, щоб розпалити внутрішнє невдоволення в Україні. Провокування українців відбувається в рамках російської інформаційної кампанії "Майдан-3".
17.03 — 186