Контракти.ua

560  —  21.07.21
Стало відомо, хто понесе прапор України на відкритті Олімпіади в Токіо
Стало відомо, хто понесе прапор України на відкритті Олімпіади в Токіо

Прапор України на урочистій церемонії понесуть досвідчені спортсмени - олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич і чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Уперше в історії проведення Ігор у країн-учасниць буде одразу двоє прапороносців - жінка й чоловік. Це пов'язано з активною позицією Міжнародного олімпійського комітету, яка полягає у відстоюванні принципів гендерної рівності.

Олімпійські ігри в Токіо будуть першими Іграми, які будуть рівними за гендерною ознакою, адже майже 49% учасників змагань - жінки.

"Ці Ігри вже п'яті в моїй кар'єрі. Якщо відверто, то я завжди мріяла виконати цю почесну місію. На відкритті Олімпіади в Токіо серед прапороносців інших країн буде багато титулованих і досвідчених представників кульової та стендової стрільби. Мені приємно бути в їх рядах", - каже Олена Костевич.

"Для мене велика честь нести прапор України. Дуже вдячний спортсменам-колегам за довіру і повагу. Маю позитивне ставлення до того, що буде двоє прапороносців. Це прекрасна ініціатива, і буде здорово, якщо це стане доброю традицією", - відзначив Богдан Нікішин.

Статьи по теме
Олімпійські призерки Токіо-2020 вибороли для України
Олімпійські призерки Токіо-2020 вибороли для України "золото" чемпіонату Європи у веслуванні

Українські каноїстки Людмила Лузан та Анастасія Четверікова здобули золоту нагороду на Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022, який триває у Мюнхені.
21.08.22 — 488

У Токіо офіційно завершилася XVI літня Паралімпіада
У Токіо офіційно завершилася XVI літня Паралімпіада

У Токіо завершилася церемонія закриття XVI літніх Паралімпійських ігор.
06.09.21 — 744

За одинадцять днів Паралімпіади Україна здобула 98 медалей
За одинадцять днів Паралімпіади Україна здобула 98 медалей

На XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо для збірної україни завершився одинадцятий змагальний день.
05.09.21 — 502