Контракти.ua

533  —  15.07.21
У НБУ сподіваються на транш кредиту МВФ до кінця року
У НБУ сподіваються на транш кредиту МВФ до кінця року

Україна розраховує отримати транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand-by до кінця 2021 року. Від цього кредиту залежить і інше фінансування.

Про це повідомив заступник голови Національного банку України (НБУ) Юрій Гелетій в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

"Продовження співпраці з МВФ для НБУ, українських стейкхолдерів і всіх держустанов-це найважливіше завдання. Зараз потрібно рухатися до досягнення Staff Level Agreement, що означатиме оновлення нашого Меморандуму про співпрацю до першого перегляду Радою директорів. Цього року календарно ми можемо встигнути отримати транш", - повідомив він.

За словами Гелетія, НБУ також розраховує на отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС обсягом 600 млн євро і другої частини DPL від Світового банку на 350 млн доларів. Він підкреслив, що можливість отримання цього фінансування Україною безпосередньо залежить від успіхів у співпраці з МВФ.

Заступник голови НБУ додав, що для продовження співпраці з МВФ НБУ виконує структурні маяки, зокрема, проводить самооцінку з наглядового процесу, звітності та інструментарію відповідно до Базельських принципів.

Статьи по теме
Як працюватимуть банки 6 та 8 травня
Як працюватимуть банки 6 та 8 травня

Всі банки, які підключені до системи електронних платежів мають можливість здійснювати платежі клієнтів цілодобово та без вихідних - 24/7/365. Крім того, в період дії воєнного стану в Україні тимчасово призупинена дія окремих норм законодавства про працю, зокрема щодо святкових днів.
04.05 — 260

НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт
НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт

Згідно з рішенням національного регулятора, від 26 квітня 2024 року облікова ставка становитиме 13,5%, а на кінець року її можуть знизити до 13%.
27.04 — 264

В Україні спростили отримання фінансових послуг
В Україні спростили отримання фінансових послуг

Національний банк і Міністерство цифрової трансформації України запустили спільний проект, який значно спростить обмін документами між банками, їхніми клієнтами та держателями державних реєстрів.
16.04 — 268