Контракти.ua

477  —  12.07.21
Понад 70% українців не довіряють політичним партіям, - опитування
Понад 70% українців не довіряють політичним партіям, - опитування

74,2% українців не довіряють політичним партіям.

Про це свідчать результати соцопитування, яке проводилось Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 1 по 7 червня.

Згідно з даними дослідження, 19,5% респондентів довіряють політичним партіям, тоді як більшість - майже три чверті - не мають такої довіри. Молодь і старші респонденти довіряють політичним партіям більше (23,5%), тоді як респонденти середнього віку менш схильні довіряти їм (близько 16%).

Основні причини недовіри до політичних партій: невиконання передвиборних обіцянок (56%), корумпованість партій (41%) і залежність від олігархів (31%). Молоді респонденти частіше говорять про проблеми корупції в партійному житті та залежність від олігархів.

На думку респондентів, політичним партіям в Україні найбільше бракує вміння і бажання захищати інтереси простих людей (43%) і вміння вирішувати конкретні проблеми, що хвилюють простих громадян (34%). Фінансування опитувань здійснено в рамках проєкту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів. Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). Загалом було проведено 2003 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки - не більше ніж 2,4%.

Статьи по теме
Українці за кордоном більше не зможуть оформити паспорт, коли захочуть: що сталося
Українці за кордоном більше не зможуть оформити паспорт, коли захочуть: що сталося

З 15 квітня послуги з оформлення документів у закордонних підрозділах державного підприємства "Документ" надаватимуться лише через попередній електронний запис. "Живої черги" більше не буде.
17.04 — 177

Законопроект про мобілізацію ухвалено. Що про нього думають українці: опитування
Законопроект про мобілізацію ухвалено. Що про нього думають українці: опитування

11 квітня Верховна Рада України ухвалила законопроект про мобілізацію №10449. Це чи не одразу викликало хвилю невдоволення серед українців.
16.04 — 155

"Відсидітися не вдасться". Павлюк закликав українців знайти мужність стати до лав ЗСУ

У Сухопутних військах закликали військовозобов'язаних знайти в собі мужність стати до лав ЗСУ. Адже скільки б озброєння не передавали нам союзники, армії бракує людей.
09.04 — 194