Контракти.ua

556  —  07.07.21
Окупанти готуються до бойових дій на Донбасі – розвідка
Окупанти готуються до бойових дій на Донбасі – розвідка

Існує ймовірність, що російські окупаційні війська готуються до нового загострення в Донбасі.

Командування ООС повідомляє, що вони почали стягувати військову техніку в населені пункти.

Те, що прокремлівські бойовики розміщують озброєння за межами виділених місць його зберігання зафіксували безпілотники ОБСЄ.

У Луганській області бойовики розташували техніку: поблизу Шимшинівки - 11 танків, 26 броньованих машин; поблизу Мирного - 30 танків, 9 самохідних гаубиць, 18 буксированих гаубиць, 101 броньована бойова машина; поблизу Круглика - 30 танків.

У Донецькій області: на території Роздольного - 23 бойові машини піхоти (БМП); поблизу Кальміуського - 6 бойових броньованих машин та одна самохідну гаубиця 2С1 "Гвоздика".

"Зазначене свідчить про підготовку підрозділів російсько-окупаційних військ РФ та їх найманців до можливих бойових дій. Варто наголосити на скупченні озброєння та військової техніки на полігонах тимчасово окупованої території Луганської області, які своєю чисельністю загострюють ситуацію в районі проведення ООС", - наголосили у штабі.

Навесні Росія стягнула до українських кордонів війська та техніку на додачу до тих, які вже були там з 2014 року. Передислокацію військ у Москві пояснювали "проведенням військових навчань", однак після того, як їх було "завершено", війська від кордонів України так і не відвели.

Статьи по теме
У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 173

Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території
Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території

Через заміновані території Україна щорічно втрачає 11,2 мільярда доларів, що становить 5,6% ВВП країни у 2021 році.
12.09 — 194

В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля
В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.
08.09 — 159