Контракти.ua

3782  —  05.07.21
У Раду проходять сім партій – опитування
У Раду проходять сім партій – опитування

Якби вибори до парламенту відбувалися в кінці червня, до парламенту пройшли б 7 партій – "Слуга народу", "ОПЗЖ", "ЄС", "Батьківщина", "Сила і честь", Радикальна партія Ляшка та "Українська стратегія Гройсмана".

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

"Найбільшу підтримку отримала б партія "Слуга народу" (20,6% серед тих, хто визначився з вибором). Друге місце з приблизно однаковою підтримкою (в межах статистичної похибки) "ділять" "ОПЗЖ" (16,9%), "ЄС" (15%) і "Батьківщина" (14,7%)", – зазначають соціологи.

Партію "Сила і честь" підтримують 7% виборців, Радикальну партію Ляшка – 5,7% та "Українську стратегію Гройсмана" – 5,1%.

Інші партії не потрапили б до парламенту. Зокрема, за "Партію Шарія" готові віддати голоси 3,7% серед тих, хто визначився, за "Свободу" – 2,2%; за "Голос" – 1,9%.

Дослідження тривало з 22 до 29 червня. Методом особистого ("face-to-face") інтерв’ю опитали 2031 респондента у віці від 18 років у 107 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим та окупованих територій Донбасу).

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% – для показників близьких до 25%, 2,2% – для показників близьких до 12%, 1,5% – для показників близьких до 5%.

Статьи по теме
Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради
Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради

ЗМІ знову матимуть доступ до кулуарів Верховної ради під час пленарних засідань. Журналісти зможуть працювати у парламенті у такому ж режимі, як і під час пандемії.
01.05 — 190

Україна тимчасово відступить від Європейської конвенції про захист прав людини
Україна тимчасово відступить від Європейської конвенції про захист прав людини

Україна переглянула положення своєї заяви про відступ від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини та пакту про громадянські та політичні права під час воєнного стану.
29.04 — 203