Контракти.ua

456  —  02.07.21
У «Ранку з Україною» лікарка розповіла, як правильно доглядати за ніжками влітку
У «Ранку з Україною» лікарка розповіла, як правильно доглядати за ніжками влітку

Сезон в’єтнамок, шльопанців та босоніжок прийшов разом зі спекою до України. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч розповіли, яку низку небезпек для здоров’я ваших ніг несе використання цього взуття.

Фахівці запевняють – влітку ногам треба давати відпочивати, для цього можна просто пройтися босоніж по теплому піску. Ходьба босоніж допомагає активізувати нервово-м'язові процеси в організмі, сприяє насиченню тканин ноги киснем, нормалізує артеріальний тиск. Людина, яка часто ходить босоніж, має приплив сил і енергії, а також відчуває себе щасливішою.

«Босоніж обов’язково ходити всім, у будь-який час, у будь-яку погоду. Адже Бог нас створив босими, – коментує лікарка-подолог Олена Піонова в ефірі каналу «Україна». – Не варто боятись ходити босоніж, адже у наших ніг є й інші вороги. Насамперед – взуття. Ми завжди повинні стежити за підбором взуття, його розміром, шириною, посадкою і так далі. Взуття має бути не лише красивим, а й зручним, тому що деформація стопи може призвести до деформації хребта».

Також ні для кого не секрет, що надважливо підбирати матеріал, з якого зроблено взуття.

«Влітку краще віддати перевагу натуральним матеріалам, нехай це буде навіть звичайна тканина», – радить експерт.

Перед поїздкою на море, щоб одягнути відкрите взуття, дівчата та хлопці зазвичай проводять косметичні процедури з догляду за ногами. Але це може призвести до негативних наслідків.

«Я не раджу робити педикюр перед поїздкою на море – так, нігтики нафарбувати можна, а от стопу краще не чіпати. Ставати молодою шкірою на гарячий пісок небезпечно, адже можна одразу отримати опік, що призведе до тріщин», – пояснила лікарка у програмі «Ранок з Україною».

Тому робити чистку шкіри на стопах варто дуже обережно. Також – коли на вулиці спека, шкіра швидко втрачає вологу і її одразу хочеться зволожити різноманітними засобами. Проте з ногами цього робити не варто.

«Коли ви йдете у відкритому взутті, не варто нічого зволожувати, особливо перед виходом. Бо якщо ноги будуть ковзати, відчуєте ще більше тертя», – зауважила експерт.

А от після пляжу зволожувати ноги треба обов’язково! Та перед цим важливо добре вимивати їх від піску, адже він разом зі спітнілою ногою також може призвести до травматичних наслідків.

 

Статьи по теме
Потужні грози, шквали та смерчі: вчені попередили про нетипове літо
Потужні грози, шквали та смерчі: вчені попередили про нетипове літо

"Зсув" сезонів спровокує незвичайні погодні умови
01.07.23 — 1069

Синоптики віщують аномальну погоду на липень і серпень: чого чекати
Синоптики віщують аномальну погоду на липень і серпень: чого чекати

Перші тижні літа в Україні виявились дуже мінливими - то проливні дощі заливали регіони, то сонце добряче припікало. А що ж буде далі?
20.06.23 — 543

2024 рік може стати найспекотнішим: кліматологи дали невтішний прогноз
2024 рік може стати найспекотнішим: кліматологи дали невтішний прогноз

У Тихому океані, де виявили понад 5 000 невідомих істот, почалося природне погодне явище, відоме як Ель-Ніньйо. Воно додало жару нашій планеті, яка вже нагрівається через зміну клімату.
19.06.23 — 363