Контракти.ua

543  —  01.07.21
Із НБУ звільняється директор із фінансової стабільності
Із НБУ звільняється директор із фінансової стабільності

Голова департаменту фінансової стабільності Національного банку України Віталій Ваврищук повідомив, що звільняється. Про це він повідомив 30 червня після того, як про аналогічне рішення заявив керівник департаменту ліцензування Олександр Бевз.

Відповідне повідомлення з'явилось на його сторінці у Facеbook.

За словами Ваврищука, його спостереження співпадають із висновками Бевза щодо ситуації в центробанку.

«Сьогодні повідомив колегам, що планую завершити роботу в НБУ. Терміни обговорю із новим заступником голови НБУ – куратором Департаменту фінансової стабільності», – написав посадовець.

Національний банк наразі публічно не коментував заяву Ваврищука.

Нагадаємо, директор департаменту Олександр Бевз 30 червня повідомив, що команда керівників Департаменту ліцензування Національного банку України – включно з ним – повним складом подала керівництву заяви про звільнення. Він пояснив це централізацією ухвалення рішень в регуляторі, а також його відходом від низки стандартів.

Раніше Нацбанк підтвердив, що дев’ять співробітників департаменту ліцензування центробанку подали заяви про звільнення з НБУ. Зазначається, що департамент ліцензування продовжуватиме роботу у штатному режимі, виконуючи покладені на нього завдання і функції щодо реєстрації та ліцензування банків, фінансових установ та інших юридичних осіб, здійснення ліцензійних, узгоджувальних та реєстраційних дій на платіжному ринку.

Статьи по теме
НБУ залишив облікову ставку без змін: що вплинуло на рішення
НБУ залишив облікову ставку без змін: що вплинуло на рішення

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 13,0% річних з 20 вересня 2024 року.
вчера, 19:01 — 211

НБУ спрогнозував подальше зростання цін
НБУ спрогнозував подальше зростання цін

У серпні споживча інфляція в річному вимірі пришвидшилася до 7,5% з 5,4% у липні; інфляційний тиск зберігатиметься й у наступні місяці.
12.09 — 199

Резерви України зросли на 5 млрд доларів після падіння чотири місяці поспіль
Резерви України зросли на 5 млрд доларів після падіння чотири місяці поспіль

Міжнародні резерви України протягом серпня 2024 року збільшилися на 13,7% (на 5,096 млрд доларів) до 42,331 млрд доларів. Резерви зросли завдяки допомозі ЄС та США.
09.09 — 141