848 — 22.06.21
Рецепт полуничного варення, яке взагалі-то і не вариться
Щоб варення було не тільки смачним, а ще й корисним десертом, ягоди треба уберегти від зайвої термо-обробки щоб всі корисні речовини залишилися в них. Є рецепт, який допоможе це зробити.
Варити ми будемо тільки сироп, а ягоди - ні! Вам має сподобатися цей рецепт, адже варення виходить смачним, з яскравим кольором та дуже ароматним.
Інгредієнти:
- 2 кг полуниці (невеликої і стиглої)
- 1 кг цукру
- 0,5 склянки води
Спосіб приготування:
- Видаляємо плодоніжки, моєму ягоди під проточною водою і проціжуємо на сито. Потім кладемо полуницю в миску.
- В іншій мисці варимо сироп: в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь варитися.
- Варимо сироп 5-7 хвилин, щоб він став густий, але не білий. Перевірити його досить просто, взяти ложкою трохи сиропу і злегка на нього подути, якщо сироп став в'язкий і майже застиг, то він готовий.
- Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо її кришкою і даємо охолонути. Полуниця в цей час віддає свій сік і сироп стає рідким.
- Коли полуниця остигла, проціджуємо її на сито. Зціжений сік ставимо кип'ятити на 5-7 хвилин.
- Полуницю знову кладемо в миску і заливаємо прокіпяченним гарячим сиропом. Знову даємо полуниці повністю охолонути.
- І ще раз повторюємо цю процедуру.
- Після третьої такої процедури, розкладаємо полуничні ягоди в стерильні банки і заливаємо киплячим сиропом, закочуємо кришками і ставимо в ковдру.
Смачного!