Контракти.ua

597  —  19.06.21
Проти Шарія порушено кримінальні справи за відмивання доходів
Проти Шарія порушено кримінальні справи за відмивання доходів

Офіс генерального прокурора і Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) відкрили кримінальні справи проти блогера Анатолія Шарія за фактами відмивання доходів, ухилення від сплати податків і махінацій у фінансуванні "Партії Шарія".

Про це народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко написав у Facebook.

Гончаренко повідомив, що отримав відповіді на свої депутатські звернення щодо законності придбання у власності нерухомості, де переховуються Шарій і його дружина, а також про джерела фінансування "Партії Шарія".

Офіс генпрокурора повідомив, що ведеться розслідування Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

НАЗК повідомило, що в результаті аналізу звіту "Партії Шарія" виявили ознаки кримінальних злочинів: подання свідомо неправдивих даних відомостей фінансового характеру та невідповідність сум доходів осіб, які фінансували партію, розмірам внеску. Всі матеріали НАЗК передало Нацполіції, яка вже відкрила провадження, і фіскальній службі.

Зокрема, в опублікованій Гончаренком відповіді офісу генпрокурора вказується, що Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 2 червня 2020 року за ч.1 ст. 205-1 (підробка документів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.

Статьи по теме
Телемарафон Єдині новини потрапив у звіт щодо порушень прав людини
Телемарафон Єдині новини потрапив у звіт щодо порушень прав людини

Державний департамент США згадав про телемарафон "Єдині новини" як приклад порушення свободи висловлення думок у звіті щодо порушень прав людини у 2023 році.
24.04 — 177

Більше 50% українців дізнаються про війну з телеграм-каналів – опитування
Більше 50% українців дізнаються про війну з телеграм-каналів – опитування

За результатами березневого опитування, понад 50% українців отримують інформацію про російсько-українську війну з телеграм-каналів.
18.04 — 203

Довіра до телемарафону продовжує падати
Довіра до телемарафону продовжує падати

Довіра до телемарафону "Єдині новини" продовжує знижуватися − з травня 2022 року вона впала на 26 процентних пунктів.
28.12.23 — 287