Контракти.ua

728  —  16.06.21
Податкова амністія: маєшь заощадження – винен?
Податкова амністія: маєшь заощадження – винен?

Михайло Слободін, суддя: Парламентом прийнятий закон «про податкову амністію» і він неперевершений. На жаль, обмеження, які накладає на мене професія, а також залишки виховання не дозволяють висловити усе, що думаю про цей закон.  Однак не можу не відзначити гармонійності назви і змісту цього закону.

Як відомо, амністія застосовується до осіб, винних у скоєнні правопорушення, тому держава, нарешті, висловила своє відношення до тих, хто накопичував грошові заощадження.

З дрібних нюансів можна ще відзначити презумпцію незаконності грошових заощаджень, яка прямо в законі не названа, але очевидним чином випливає з факту фінансових санкцій за наявність таких заощаджень.

Також з дрібничок впадає в око, що попереду в нас невідворотне скасування презумпції правомірності правочину, оскільки анонсовані заходи контролю передбачають обмеження легітимності угод, укладених «неамністованими» особами.

Само собою, з вересня ми потроху отримаємо непрямі методи оцінки активів фізичних осіб, бо «неамністовані» особи не повинні спати спокійно.

Незрозуміло, що буде із грошовими спадками, але я маю впевненість у потенціалі нашого законодавця і фіскалів – вони розрублять цей гордіїв вузол через ретроактивну дію норм про «податкову амністію», тобто зворотну дію закону про майнову відповідальність.

І взагалі – яких ще реформ вам не вистачає? (с)

Автор: Михайло Слободін

Статьи по теме
Что делать с налогами? Про войну и наш бюджет
Что делать с налогами? Про войну и наш бюджет

Петр Чернышев: На днях Министр Финансов Марченко выступил с важными заявлениями в интервью журналу The Economist – очень известному изданию из Лондона. Он говорит, что если война продлится еще больше четырех месяцев, то «потребуются болезненные меры». Их три – вот что он говорит.
17.05.22 — 760

Купатися чи не купатися? Як свято Водохреща стає святом Ополонкопірнання
Купатися чи не купатися? Як свято Водохреща стає святом Ополонкопірнання

Сергій П’ятаченко, науковець: Дивлячись на заголовки в пресі, схоже, що свято Водохреща поступово стає святом Ополонкопірнання. Те, що було маргінальним, раптово стало головним і центральним святковим ритуалом. Саме навколо нього зосереджена масова увага. І саме про пірнання в ополонку в мене щороку бере інтерв’ю телебачення. Пірнати чи не пірнати, що кажуть про це етнографи й чи є це українською традицією чи російською?
19.01.22 — 593

Дилемма русских и россиян. И почему русских Украины надо беречь
Дилемма русских и россиян. И почему русских Украины надо беречь

Алексей Копытько: Вчера официальный сайт РПЦ перепечатал статью первого заместителя председателя Синодального отдела по взаимоотношениям Церкви с обществом и СМИ А.В. Щипкова (ранее она вышла в «Независимой газете»), в которой творчески переосмысливается недавний опус Путина. Т.е., официальный церковный пропагандист на официальном церковном сайте публикует де-факто официальную трактовку церкви. И сейчас эта трактовка будет прокачиваться среди паствы, как уже прокачивается в армии.
22.07.21 — 1060