Контракти.ua

563  —  15.06.21
Сейм Польщі закликав Німеччину відмовитися від "Північного потоку-2"
Сейм Польщі закликав Німеччину відмовитися від

Сейм Польщі (нижня палата парламенту) прийняв резолюцію по російському газопроводу "Північний потік-2". Польські депутати назвали проєкт проявом експансіонізму щодо України і закликали Німеччину відмовитися від його реалізації.

Про це повідомив польський телеканал TVN24.

"Сейм Республіки Польща, висловлюючи солідарність з нашими сусідами в Центральній Європі, що знаходяться під загрозою експансіонізму РФ, особливо з Україною, закликає ЄС і його держави-члени, в тому числі перш за все, Німеччину, нашого союзника по НАТО і партнеру в Євросоюзі, відмовитися від будь-якої підтримки для реалізації проєкту газопроводу "Північний потік - 2", - наголошується в резолюції.

Польські парламентарії також закликали вжити заходів, спрямованих на негайне та ефективне припинення будівництво трубопроводу. "Ми закликаємо США як нашого союзника в НАТО підтримувати і розширювати санкції проти організацій, що беруть участь у будівництві газопроводу", - уточнюється в документі.

На підтримку резолюції проголосували 452 парламентарії, проти – тільки один.

Польські депутати, нагадали про агресивні дії Росії, в тому числі в Грузії в 2008 році і на Україні з 2014 року. "Експорт вуглеводнів є джерелом фінансування російських озброєнь і, як такий, є важливим інструментом агресивної політики Росії не тільки щодо сусідніх країн, а й інших країн-членів ЄС", - уточнюється в постанові.

Статьи по теме
Аналітик пояснив, чому Польща не хоче збивати російські ракети над Україною
Аналітик пояснив, чому Польща не хоче збивати російські ракети над Україною

Раніше Радослав Сікорський раніше заявляв, що Польща повинна розглянути можливість збиття російських ракет над Україною.
13.09 — 264

Німеччина звинуватила підрозділ російського ГРУ в кібератаках на країни ЄС і НАТО
Німеччина звинуватила підрозділ російського ГРУ в кібератаках на країни ЄС і НАТО

Федеральна служба захисту конституції Німеччини (внутрішня розвідка Німеччини ‒ BfV) попередила, що група кіберзлочинців, яка належить російській військовій розвідці (ГРУ), стоїть за низкою онлайн-атак на країни НАТО та ЄС.
09.09 — 186

Польща готова виробляти електроенергію для України на своїх вугільних ТЕС, - Туск
Польща готова виробляти електроенергію для України на своїх вугільних ТЕС, - Туск

Польща працює над тим, щоб мати можливість спалювати польське вугілля, не сплачуючи за викиди, а вироблену електроенергію за європейські гроші передавати Україні.
09.07 — 449