Контракти.ua

498  —  15.06.21
Глава ОБСЄ закликала припинити вогонь на Донбасі
Глава ОБСЄ закликала припинити вогонь на Донбасі

Глава ОБСЄ Анн Лінде в ході брифінгу в Києві у вівторок, 15 червня, закликала негайно припинити порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

"Я скористалася можливістю, щоб висловити свою стурбованість збільшенням кількості випадків порушення режиму припинення вогню і повідомленнями про жертви серед цивільних та військових, і наголосила на необхідності негайного і повного дотримання режиму припинення вогню на сході України", - сказала Лінде.

Вона підкреслила, що вирішення ситуації в Україні і навколо неї є пріоритетом для ОБСЄ і шведського головування в організації.

За її словами, вона обговорила з главою МЗС Дмитром Кулебою кроки, які необхідно зробити для поліпшення ситуації і зменшення страждань громадян, які живуть в районах, постраждалих від конфлікту.

"Також я підкреслила підтримку з боку глави повного виконання Мінських угод відповідно до зусиль, які робляться Тристоронньою контактною групою і в Нормандському форматі", - додала Лінде.

Кулеба, своєю чергою, повідомив, що Росія відвела від кордону з Україною не більш як 12 тисяч військових. "Тому це не відвід, це не деескалація, і загроза залишається актуальною", - сказав він.

Міністр вказав, що детально обговорив з Лінде ситуацію з безпекою на Донбасі, російську агресію і її гуманітарні наслідки, подальшу роботу ОБСЄ в зоні конфлікту.

Статьи по теме
Україні повернути Донбас буде важче, чим Крим: Буданов пояснив важливі нюанси
Україні повернути Донбас буде важче, чим Крим: Буданов пояснив важливі нюанси

Проблема в тому, що там є безперервна лінія постачання.
18.02 — 228

Аналітики ISW пояснили, навіщо загарбники збудували на Донбасі 30-кілометровий
Аналітики ISW пояснили, навіщо загарбники збудували на Донбасі 30-кілометровий "цар-потяг"

Російські війська зібрали понад 2100 вантажних вагонів.
14.02 — 203

Зеленський про Трампа: готовий вислухати його
Зеленський про Трампа: готовий вислухати його "план", але віддати Крим та Донбас - це не мир

Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність ознайомитися з "мирним планом" колишнього президента США Дональда Трампа. Але якщо він передбачає територіальні поступки, то це не приведе до миру.
23.11.23 — 348