Контракти.ua

484  —  15.06.21
Кулеба: Україна буде важливою темою переговорів Байдена та Путіна, але ми не бачимо ризиків
Кулеба: Україна буде важливою темою переговорів Байдена та Путіна, але ми не бачимо ризиків

Тема України буде однією з найважливіших під час переговорів президента США Джо Байдена та глави РФ Володимира Путіна. Однак жодні домовленості за спиною України досягнуті не будуть.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу.

За його словами, хоч російська сторона коментує, що Україна буде однією з побіжних питань, які можуть зачепити під час розмови, насправді Україна "буде одним з важливих питань, яке будуть обговорювати".

"І ми добре розуміємо позицію США, ми не бачимо ризиків того, щоб на цій зустрічі за нашою спиною була досягнена якась домовленість щодо України. Ми дуже чітко довели до наших партнерів, що жодні домовленості стосовно України досягнуті без України нами визнаватися не будуть", - сказав Кулеба.

Міністр також додав, що Україну ніхто не зможе змусити перетнути "червоні лінії" національних інтересів.

"Що б не відбувалося, які б сценарії не траплялися, ми завжди стоятимемо на захисті інтересів України і не сприймемо будь яких сценаріїв, в рамках яких намагатимуться нас змусити зробити щось. Ніщо не змусить нас перетнути "червоні лінії" наших національних інтересів", - додав Кулеба.

Статьи по теме
ЛСР заявляє, що їхній рейд у РФ зірвав плани Путіна щодо наступу
ЛСР заявляє, що їхній рейд у РФ зірвав плани Путіна щодо наступу

Прорив кордону Російської Федерації дозволив зірвати плани армії російського диктатора Володимира Путіна щодо наступу, які були присвячені "перемозі" у виборах президента.
21.03 — 146

Звільнили 50% території. Кулеба відповів на
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на "марну" передачу боєприпасів Україні

У МЗС України зробили нову заяву щодо передачі снарядів Україні, відповівши тим, хто вважає постачання боєприпасів ЗСУ "марними".
21.03 — 146

Як фальсифікували
Як фальсифікували "вибори Путіна": росіяни "намалювали" рекордну явку на ТОТ

Ворог вигадав височезну явку на українських територіях, де немає значної частини жителів, де цілі міста зруйновані та порожні.
19.03 — 181