Контракти.ua

636  —  15.06.21
Не поділили дорогу – на Херсонщині поліцейський підстрелив атовця
Не поділили дорогу – на Херсонщині поліцейський підстрелив атовця

Інспектор поліції, ледь не спровокував ДТП, а атовець разом із побратимом наздогнали порушника і намагалися з'ясувати стосунки. Конфлікт на дорозі Херсонської області дійшов до стрілянини.

Поліцейський, що був за кермом легковика, порушив правила дорожнього руху та ледь не спровокував ДТП. Відеореєстратор зафіксував, як коп не зупинився і продовжив рух. Та його наздоганяє авто і перекриває шлях. Ми розшукали водія. Ним виявився колишній атовець Сергій.

"Я йому сигналив фарами, він самостійно зупинився. Я проїхав вперед нього – відстань між машинами була метрів 5 попереду. Підійшов до нього, він сидів в машині, у нас почалася словесна перепалка. Я почав їм пояснювати, хто він і що він, що так ніхто не їздить", – розповідає Сергій у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

У відповідь на повчання Сергія – поліцейський дістав пістолет. Два постріли – і двоє поранених.

У салоні, крім Сергія, було двоє його товаришів по службі і троє дітей. Наймолодшому лише два роки, старшому – 16. Діти перелякалися, коли почули постріли.

Сергій і його побратим отримали по кулі в ногу. Пістолет був травматичним, тож поранення не страшне. Та Сергій зізнається: не думав, що зазнає поранення у тилу, коли 4 роки служив на Донбасі.

Нині поліцейський, який завершив суперечку на дорозі пострілами, дає свідчення.

"Інспектор одного з управлінь Нацполіції в Дніпропетровській області. Попередня кваліфікація правопорушення: умисне легке тілесне ушкодження", – коментує спікер ДБР Ольга Чиканова.

Найбільше, що загрожує поліцейському – рік виправних робіт. Ця стаття також передбачає штраф або 200 годин громадських робіт. Колишній атовець, підстрелений копом за суперечку на дорозі, домагатиметься максимального покарання для правоохоронця. І каже, що не шкодує про свій вчинок.