Контракти.ua

692  —  14.06.21
«Ранок з Україною»: лікарі розповіли, чи існує метод планування статі дитини і як підготуватись до вагітності
«Ранок з Україною»: лікарі розповіли, чи існує метод планування статі дитини і як підготуватись до вагітності

Більшість українців вже не уявляють своє життя без гаджетів і корисних додатків. У телефонах жінок є календарі, які підказують вдалі дні для вагітності. А в інтернеті є сотні методів, щоб спланувати стать дитини. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман з’ясували, що з цього правда, а що міф, і чи можливо спланувати стать дитини.

Мільйони жінок у всьому світі мріють стати матусями. Й доки хтось живе надією та покладається на вищі сили, є ті, хто навіть стать дитини хоче спланувати заздалегідь. Проте фахівці запевняють – поки технологій, які б дозволили спланувати стать дитини, не існує, інакше вони була б маркетинговими, та аж ніяк не у вільному доступі.

Отже, заздалегідь спланувати стать дитини неможливо. Але є кілька дієвих методів для планування вагітності.

«Мають значення анатомічні особливості будови жіночого організму. Для того, щоб ефективніше було одне положення при закінченні статевого життя, або інше положення. Це все дуже важливо, але не впливає на стать, це впливає на ймовірність настання вагітності», – коментує репродуктолог Олександр Дарій у програмі «Ранок з Україною».

А от щодо мобільних додатків для вистежування овуляцій, вони справді працюють!

«Сучасні менструальні календарі виходять на рівень інтелектуальних календарів і порад на рівні медичних працівників. Я можу сказати, що не тільки додатки для відслідковування овуляції, але й медичні калькулятори для професійної роботи застосовуються лікарями нашої жіночої консультації», – розповів завідувач жіночої консультації Сергій Бакшеєв в ефірі каналу «Україна».

Проте й тут є свої нюанси. Цей календар буде корисним для середньостатистичної жінки, яка не має проблем із жіночим здоров’ям.

«Я рекомендую використовувати інформацію від лікаря – він має сказати, який у вас цикл, і порадить конкретний додаток, щоб орієнтуватись, коли найбільш вірогідні дні настання вагітності», – коментує репродуктолог.

Отже, ніхто не може спланувати стать дитини, окрім природи! Але для того, щоб завагітніти, є багато методик та навіть додатків у ваших смартфонах, які можуть допомогти.

 

Статьи по теме
Як оформити лікарняний, не ходячи до лікаря
Як оформити лікарняний, не ходячи до лікаря

Українці можуть оформити лікарняний, не відвідуючи лікаря. Правда, це можливо, якщо захворіли на COVID-19, грип або ГРВІ.
14.01 — 389

Чи можливе повернення карантинних обмежень цієї зими
Чи можливе повернення карантинних обмежень цієї зими

На початку жовтня в Україні зросла кількість захворювань на COVID-19.
14.11.23 — 344

В МОЗ нагадали, як захисти себе від вірусних інфекцій
В МОЗ нагадали, як захисти себе від вірусних інфекцій

Попри теплу погоду, традиційний сезон застуд не оминув українців. А після настання холодів - він лише посилиться.
12.11.23 — 318