Контракти.ua

563  —  11.06.21
"Слуга народу" і "ЄС" "ділять" лідерство у рейтингу партій, - КМІС

Опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведене 1-7 червня, свідчить про значущі зміни у рейтингу політичних партій.

Згідно з наведеними даними,  якщо у квітні різниця в підтримці "Слуги народу" і "Європейська Солідарність"була понад похибку, тобто "Слуга народу" формально дійсно мала найбільшу підтримку і була на першому місці, то зараз підтримка обох партій в межах статистичної похибки, і тому обидві партії "ділять" лідерство з приблизно однаковою підтримкою.

Водночас соціологи констатують, що зараз у випадку всіх партій порівняно з квітнем зміни – в межах статистичної похибки, тобто формально поточні рейтинги всіх політичних сил не відрізняються від рейтингів станом на квітень.

За результатами опитування відносно найбільшу підтримку мають партії "Слуга народу", яку підтримали 14,2% серед усіх респондентів і 20,3% серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором, а також "Європейська солідарність", яку підтримують 12,9% серед усіх респондентів і 18,5% серед тих, хто визначився з вибором.

"Різниця в підтримці цих партій – у межах статистичної похибки, тобто формально за результатами опитування ці партії з приблизно однаковою підтримкою "ділять" перше-друге місце", - зазначають у КМІС.

Третє-четверте місця ділять "Батьківщина" (8,4% і 12%) та "ОПЗЖ" (8,3% і 11,9%)  - різниця в підтримці цих двох партій – у межах статистичної похибки.

Подолала б прохідний бар’єр також партія "Сила і Честь" (5,1% і 7,2%).

Підтримка інших партій нижче прохідного бар’єру, хоча відносно наближені до нього "Українська стратегія Гройсмана" (3% і 4,2%), "Опозиційний блок" (лідерами зазначалися Євген Мураєв і Вадим Новинський) (3% і 4,2%) та Радикальна партія (2,9% і 4,2%).

Соціологи опитали 2003 респондентів. Інтерв'ю проводилися телефоном з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

Статьи по теме
Рада зобов’язала уряд затвердити доплати військовим та внести законопроєкт про ротацію
Рада зобов’язала уряд затвердити доплати військовим та внести законопроєкт про ротацію

Йдеться про додаткові 70 тис. грн для тих, хто воює на передовій.
12.04 — 173

Законопроєкт про перезавантаження БЕБ прийняли у першому читанні
Законопроєкт про перезавантаження БЕБ прийняли у першому читанні

У Верховній Раді у першому читанні прийняли законопроект про перезавантаження БЕБ № 10439.
11.04 — 146

Кабмін зобов'язали розробити законопроект про ротації та додаткові виплати військовим
Кабмін зобов'язали розробити законопроект про ротації та додаткові виплати військовим

Кабінет міністрів розробить новий законопроєкт про ротацію українських захисників. Також уряд повинен виділити додаткові виплати військовим у розмірі 70 тисяч гривень.
11.04 — 181