Контракти.ua

864  —  10.06.21
«Ранок з Україною»: фахівець розповіла, чи безпечні для дітей трендові іграшки та як ними користуватись
«Ранок з Україною»: фахівець розповіла, чи безпечні для дітей трендові іграшки та як ними користуватись

Pop-it і Simple Dimple – це назви двох нових трендових іграшок. Мережа вибухнула із відео з цими двома ноу-хау, а діти кричать одне: «Хочу!» Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман з’ясували, чи безпечні ці іграшки, які є обмеження і чи можуть ці трендові речі стати інструментом для розвитку.

Круглі, квадратні, у формі різних тварин кольорові китайські іграшки з бульбашками – маст-хев літа серед дітей. Коштує ця трендова річ близько 150 грн за штуку. І це не межа! Та чи корисні такі іграшки для дітей?

«Не може бути негативного впливу там, де правильно підібрана доза часу і де правильно вибудувана маніпуляція, взаємодія з іграшкою», – зазначила дитячий психолог Оксана Сашенко в ефірі каналу «Україна».

20 хвилин кілька разів на день – навіть корисно для дитини, наголошує психолог. Бо під час такого тикання у дитини розвивається моторика, концентрується увага та навіть утворюються нові нейронні зв’язки. А от якщо довше – то вже навпаки, може бути загальмування розвитку.

«Найкраще, коли гра відбувається із батьками, тому що це пряма терапія і налагодження стосунків. З найменшими можна вивчати кольори або лічбу, вчитись малювати, повторюючи дзеркальні візерунки справа і зліва», – радить фахівець.

А ще за допомогою Pop-it можна тренувати слух.

«Можна відбивати ритм і повторювати одне за одним. Наприклад, ваш ритм звучить так: раз, два, раз, два, три, і дитина має його повторити», – коментує психологиня у програмі «Ранок з Україною».

Новий тренд може стати чудовою нагодою проводити більше часу із дітьми і навіть налагодити з ними стосунки. Найголовніше – контролювати, щоб це була не єдина забава на день.