Контракти.ua

546  —  10.06.21
"Боснійський маніяк" Ратко Младич програв апеляцію в Гаазі

Гаазький трибунал відхилив апеляцію Ратко Младича – "боснійський м'ясник" проведе за ґратами решту життя.

Младич – той самий сербський генерал, який керував облогою Сараєва і причетний до геноциду мусульман у Сребрениці в 90-х роках, коли загинули десятки тисяч мирних громадян.

Перші звинувачення Младичу зачитали ще чотири роки тому – він вже тоді був у в'язниці Нідерландів після екстрадиції – зазначили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Адвокати вирішили оскаржити вирок суду, аргументуючи це поганим самопочуттям свого 78-річного підзахисного. Мовляв, він переніс три інсульти й інфаркт. Однак на сьогоднішньому засіданні чоловік мав непоганий вигляд.

Також Младич заявив, що був лише солдатом, захищав свою країну, яку руйнувало НАТО за допомогою Ватикану і міжнародної мафії.

Після того, як розгляд клопотання кілька разів перенесли, Гаазька колегія з п'яти суддів підтвердила початковий вирок.

22 листопада 2017 року Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії засудив генерала Младича до довічного ув'язнення за геноцид, злочини проти людяності та порушення законів і звичаїв війни. Перед цим він близько 16 років переховувався від правосуддя, але в травні 2011 року його заарештували в Сербії та екстрадували до Гааги.