Контракти.ua

141  —  01.06.21
Що краще: кредит чи кредитна карта?
Що краще: кредит чи кредитна карта?

Там, де необхідно терміново знайти гроші, багато людей, в першу чергу, звертаються за фінансовою допомогою до родичів і друзів. Але не кожна людина бажає розповідати про свої проблеми. Та й не у всіх є родичі, здатні на першу вимогу позичити пристойну суму.

Виходом зі сформованої ситуації є банківська позика. Фахівців фінустанови не дуже цікавлять проблеми клієнта, і тому ніхто не задає зайвих питань в стилі «А що сталося?» або «Навіщо вам стільки грошей?». Головне для них - переконатися в платоспроможності позичальника, тобто його можливості справно погашати заборгованість. При цьому банки пропонують кредитні картки без довідки про доходи.

Можна виділити два формати видачі банківських позик. Перша - отримання грошей в касі (само собою, після підписання договору). Друга - зарахування коштів на кредитну картку. При її оформленні, звичайно, теж підписується договір. Який же з даних форматів краще? І чому? Давайте розберемося!

Банківська позика в касі або картка: порівняння

Щоб зіставити обидві альтернативи між собою, розглянемо їх через призму кількох параметрів:

• Максимальна сума позики. Ще відносно недавно традиційні програми кредитування відкривали доступ до більших сум, ніж пластикові картки. Однак сьогодні ця різниця практично знівельована. Наприклад, в Банку Кредит Дніпро можна оформити позику готівкою в сумі до 500 000 гривень. А преміальна кредитна картка з пільговим періодом супроводжується лімітом до 1 000 000 гривень, тобто дає ще більше фінансових можливостей.

• Одно- або багаторазове кредитування. Отримали гроші в касі, вийшли з банку - і тепер їх можна витрачати. Але це - тільки один раз. У випадку ж з кредиткою позика стає багаторазовою. Витратили суму Х сьогодні, Y - завтра, Z - через тиждень. Вчасно погасили заборгованість - і стартовий ліміт знову доступний в повній мірі. Тобто кредитна картка дозволяє використовувати і погашати позику багато-багато разів.

• Нарахування відсотків. Для касової позики, відповідно до договору, відсотки на тіло позики нараховуються з дня оформлення. Кредитки ж більшості банків супроводжуються пільговим періодом. Він являє собою термін (30, 60, 90 днів), протягом якого відсотки на тіло позики не нараховуються. Виходить, клієнт може користуватися банківськими грошима практично безкоштовно - важливо лише вчасно вносити необхідні суми, щоб залишатися в пільговому періоді.

Також хочеться звернути увагу на те, що кредитка - універсальний платіжний інструмент. Нею можна користуватися в рамках доступного ліміту. А можна зберігати і власні гроші. Більш того, на позитивний залишок ще й відсотки (за аналогією з депозитом) нараховуються, що приносить додатковий дохід.

Нарешті, з карткового рахунку можна переводити гроші іншим людям, оплачувати товари і послуги в інтернеті, гасити рахунки за ЖКГ. Для цього достатньо лише мати доступ до онлайн-банкінгу обраної фінустанови (емітента картки). Також там ви можете переглянути актуальний курс валют. Плануєте оформити собі кредитку, але ще не знайшли потрібний варіант? Тоді без зволікань переходите на сайт Банку Кредит Дніпро і оцінюйте доступні картки!

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344