Контракти.ua

870  —  01.06.21
Лукашенко анонсував авіарейси з Білорусі в Крим
Лукашенко анонсував авіарейси з Білорусі в Крим

Олександр Лукашенко анонсував авіарейси з Білорусі в Крим, польоти в який заборонено українським законодавством.

Про це повідомило державне агентство "БелТА".

"Україна закрила для нас небо. У нас є свій санаторій в Криму, в Місхорі, куди люди завжди їздили, літали. Щоб не загострювати відносини, ми через Україну, хто на поїзді, хто на автомобілі, хто на літаку. Зараз закрили небо. Я Путіну сказав: "Ти подумай, як нам потрапити в Крим. Не через Польщу ж ми полетимо: туди теж не пускають", - сказав Лукашенко на нараді в Мінську в вівторок, 1 червня..

За його словами, Білорусь і Росія напрацьовують питання про відкриття авіарейсів до Криму. Відповідне доручення вже дано компетентним відомствам.

"Я думаю, тут не буде проблем. Закрили небо - ну що ж, є і більш відкриті держави, через які ми завжди можемо потрапити в Крим", - сказав він.

Нагадаємо, що здійснення перельотів іноземними авіакомпаніями в Крим розглядається Україною як кримінальне правопорушення, бо ще в березні 2014 року над окупованим півостровом було закрито повітряний простір.

Статьи по теме
Обрано перших сім присяжних у кримінальному процесі проти Трампа
Обрано перших сім присяжних у кримінальному процесі проти Трампа

У справі про спробу підкупу Дональдом Трампом порноакторки Стормі Деніелс за нерозголошення інформації про їхні сексуальні стосунки обрано перших сімох присяжних.
вчера, 20:55 — 310

Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни
Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни

Білорусь "не хоче воювати", втім готується до цього. В країні продовжується підготовка відповідних підрозділів й не тільки.
02.04 — 236

Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в
Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в "Крокусі" і "українського сліду"

Лукашенко заявив, що нападники на "Крокус Сіті Хол" у Росії пішли на ділянку українсько-російського кордону, тому що не могли проникнути до Білорусі.
27.03 — 326