А ви знали, що такої страви, як морква по-корейськи у корейців немає? Є дещо схоже, але зовсім за іншим рецептом. А от шашлик по-корейськи є! І саме ним відомий кулінар Григорій Герман радить відкрити сезон шашликів, адже це найшвидший спосіб приготування м’яса на грилі.
У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» ведучий поділився секретами приготування корейського пулькогі.
«Пулькогі – це барбекю по-корейськи. Це найшвидший спосіб приготувати м’ясо на вугіллі, який придумало людство», – коментує Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».
Щоб приготувати шашлик за рецептом ведучого програми «Ранок з Україною» знадобляться:
Свиняча вирізка – 450 г
Для маринаду:
Цибуля – 0,5 шт.
Часник – 3 зуб.
Соєвий соус – 80 мл
Кунжутна олія – 1 ст.л.
Цукор – 3 ст.л.
Олія – 50 мл
Чилі мелений – 1 ч.л.
Оцет – 50 мл
Корінь імбиру – 3 см
Часник очистити, подрібнити і пересипати у глибоку миску. «В кашу» подрібнити імбир і цибулю, додати їх до часника. Влити соєвий соус, оцет і кунжутну олію, додати мелений перець чилі і цукор. Ретельно перемішати – маринад готовий!
М'ясо нарізати слайсами до 5-7 мм і відправити у маринад максимум на 30 хвилин.
Дерев’яні шпажки попередньо замочити у воді, щоб вони не горіли на грилі. Нанизати шматочки м’яса на шпажки. Смажити протягом 4-5 хвилин! Подавати з сезонними овочами. Смачного!
Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».