Контракти.ua

956  —  31.05.21
Ледь не забрав сміттєвоз. Як у Івано-Франківську врятували викинуте на смітник немовля
Ледь не забрав сміттєвоз. Як у Івано-Франківську врятували викинуте на смітник немовля

Матір поки знайти не можуть, від народження малюку було максимум дві години.

Новонародженого хлопчика в Івано-Франківську на смітнику побачила молода пара, яка викидала непотріб. Малюк був у крові та з пуповиною, загорнутий у пелюшку та рушник – йдеться у сюжеті новин "Сьогодні" на каналі "Україна".

Пакет з немовлям знайшли випадкові перехожі. Хлопець з дівчиною якраз викидали сміття. Коли з одного з контейнерів почули дивний звук.

Витягувати самотужки пакет молоді люди не наважилися. Перелякалися так, що звернулися по допомогу до Богдана. Він сидів у машині поряд.

"Зверху чорний пакет, то хлопець дістав його. І каже – відкрий його, бо дуже руки трясуться. Я відкрив – дитина плаче… ну то маленька така дитина була", – розповідають молоді люди.

Ледве оговтавшися від побаченого, вони викликали швидку та поліцію.

"Дитина була замотана в пелюшку, а також у рушник…. це був хлопчик. Він плакав, і можливо саме це, те , що люди рухались неподалік, і якраз дитина заплакала, можливо саме цей момент врятував цього хлопчика", – каже речниця поліції Прикарпаття Христина Максимчак.

Здоровий хлопчик, вагою 2,6 кг. Йому неймовірно пощастило тричі. По-перше, він не задихнувся в целофановому пакеті, в якому його залишили в смітнику. По-друге, його плач почули люди і врешті малого витягли з бака до приїзду сміттєвоза. Ще кілька хвилин – і безпорадне немовля повезли б на звалище.

"Забрали дитину. І десь за хвилин п’ять приїхав сміттєвоз. Ну може три-п'ять хвилин. Ще би якби ми не встигли, то все…" – каже очевидець.

Медики припускають – найімовірніше, дитину матір народила самотужки. І одразу викинула у смітник. Немовля ушпиталили у тяжкому стані.

"Дитині було від роду десь близько двох годин. Пуповина була з рваними краями, пуповина була не клеймована, тобто не перев’язана, і дещо кровоточила. Це може означати, що мама перебувала в якомусь надзвичайно збудженому стані, стресі", – коментує дитячий анестезіолог відділення інтенсивної терапії новонароджених Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Антоніна Карабінович.

Мати викинула немовля у спальному районі. Камер спостереження навколо немає. Поліцейські опитують мешканців мікрорайону та очевидців. Та припускають – жінка може бути не місцевою. Якщо її знайдуть, то можуть засудити до трьох років тюрми.

 

Статьи по теме
Викрадення людей у реабілітаційних центрах
Викрадення людей у реабілітаційних центрах

В Івано-Франківську викрили чотири, так звані, реабілітаційні центри. Там незаконно утримували майже пів сотні пацієнтів.
11.02.22 — 590

На Прикарпатье в частной усадьбе отравились и попали в больницу 13 детей
На Прикарпатье в частной усадьбе отравились и попали в больницу 13 детей

В ночь на 16 августа дети были госпитализированы в больницу из усадьбы "Адонис".
16.08.19 — 744

В Прикарпатье выпал град и ливнем затопило улицы
В Прикарпатье выпал град и ливнем затопило улицы

Яремче накрыл мощный ливень. По улицам города текли реки грязной воды, на дорогах образовались пробки.  
25.08.18 — 1235