Контракти.ua

526  —  31.05.21
Україна отримає від Світового банку $100 млн на кредити бізнесу
Україна отримає від Світового банку $100 млн на кредити бізнесу

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила надання Україні додаткових коштів у розмірі $100 млн для проекту Доступ до довгострокового фінансування в рамках боротьби України з наслідками пандемії COVID-19.

Про це повідомляється на сайті банку.

"Український державний АТ Укрексімбанк є позичальником і виконавцем чинного проекту банку. Виділені додаткові кошти Укрексімбанк використовує для надання позик експортно-орієнтованим малим і середнім підприємствам (МСП), які постраждали від пандемії COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що проект зосереджений на наданні субкредитів з більш тривалим терміном погашення, ніж ті, які зараз пропонуються на ринку.

У Світовому банку відзначили, що протягом багатьох років підтримують малий і середній бізнес, який має стати основою економіки України.

"Ці нові позики від Укрексімбанку створять робочі місця, стимулюватимуть конкурентоспроможність, допоможуть українським компаніям знаходити нових клієнтів за кордоном, збільшувати доходи і сприяти зменшенню рівня бідності в міру виходу України з пандемії", - заявив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Нагадаємо, поточний портфель Світового банку в Україні становить близько $3,3 млрд в рамках 11 інвестиційних проектів і однієї програми заради результатів. Ці інвестиції спрямовані на вдосконалення базових держпослуг і забезпечення потреб громадян у таких сферах, як водопостачання, каналізація, опалення, електроенергія, енергоефективність, дороги, соціальний захист, освіта та охорона здоров'я, а також розвиток приватного сектора.

З моменту приєднання України до групи Світового банку в 1992 році зобов'язання банку перед країною склали понад $13 млрд в рамках близько 70 проектів і програм.

Статьи по теме
ВВП України у серпні зріс на 3,5%
ВВП України у серпні зріс на 3,5%

У серпні 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 3,5% порівняно з відповідним періодом торік.
18.09 — 168

Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб
Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн на військові потреби.
18.09 — 141

Комітет Ради підтримав підвищення податків
Комітет Ради підтримав підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив проєкт змін до Податкового кодексу. Крім населення підвищений податок платитимуть банки.
16.09 — 224