Контракти.ua

533  —  28.05.21
Російська клептократія загрожує демократії Заходу
Російська клептократія загрожує демократії Заходу

Представники обох партій в Конгресі США закликають посилити протидію російській клептократії у світі.

Як передає Укрінформ, про це заявив член Палати представників, республіканець Браян Фіцпатрік на слуханнях «Розуміння авторитаризму та клептократії в Росії», що відбулися в четвер у Комітеті закордонних справ.

«Путін об'єднав державний бізнес, організовану злочинність і таємні операції в одну клептократичну систему, яка загрожує інтересам Заходу», - зазначив конгресмен. За його словами, Кремль розробив потужний набір інструментів для підриву демократії в усьому світі та продемонстрував свою готовність використовувати його.

Величезні багатства, здобуті нечесним шляхом, спрямовуються на купівлю активів і впливу, сказав конгресмен. За оцінками, в усьому світі інвестується до 1 трильйона доларів тіньових грошей, «що різко контрастує із застійною економікою самої Росії».

Фіцпатрік нагадав, що минулого літа, «у розпал пандемії», Путін провів незаконний референдум щодо конституційних змін, які дозволять йому залишатися при владі до 2036 року. «Отже, це явище не можна ігнорувати, - зазначив він. - Це потрібно вирішувати за допомогою рішучих дипломатичних дій і співпраці з нашими союзниками».

За словами політика, країни Заходу самі дозволяють путінському режимові «впливати на нашу внутрішню політику».

«Яскравим прикладом цього є «Північний потік-2», який не тільки експортує цю залежність від російського природного газу в Європу, а також є найбільшим символом Кремля, стратегічної корупції та захоплення еліти по всій Європі», - зазначив він.

Політика Сполучених Штатів має бути продовженням протидії цій геополітичній зброї, підкреслив конгресмен, закликавши «адміністрацію (Байдена) негайно скасувати звільнення від санкцій щодо компанії North Stream AG та її генерального директора й посадових осіб.

Статьи по теме
Міграційна криза, яка стопорить допомогу Україні. Що ти таке?
Міграційна криза, яка стопорить допомогу Україні. Що ти таке?

Юрій Богданов: Ні, риторика республіканців щодо міграційної кризи – це не привід стопорити допомогу нам. Це і є ключова адженда для республіканської партії часів трампістського занепаду. Це насправді для них набагато більш важливе питання, ніж Україна. Це сум, але то є факт. Далі – текст про це.
06.12.23 — 396

Тімоті Снайдер. Про внесок українців у безпеку США та світу
Тімоті Снайдер. Про внесок українців у безпеку США та світу

Про Тімоті Снайдера та його лекції зараз багато говорять в Україні. Минулого місяця ми вже публікували на Патреон-каналі його статтю про можливі сценарії закінчення війни; і вона викликала жвавий інтерес підписників. Сьогодні ж пропонуємо вам твіттер-тред*, у якому Снайдер пояснює, чому американські політики мають бути вдячні українцям.
08.11.22 — 560

Росіян, які ховаються від мобілізації у Білорусі, будуть відправляти до РФ: ЗМІ дізналися деталі
Росіян, які ховаються від мобілізації у Білорусі, будуть відправляти до РФ: ЗМІ дізналися деталі

У Білорусі силовикам доручили відстежувати росіян, які ховаються від мобілізації в РФ, яку Путін оголосив 21 вересня і того ж дня громадяни РФ кинулися тікати з країни.
23.09.22 — 590