Контракти.ua

807  —  27.05.21
У Білорусі почали збирати гроші на захоплення Лукашенка
У Білорусі почали збирати гроші на захоплення Лукашенка

Білоруський опозиціонер і колишній кандидат в президенти країни Валерій Цепкало запропонував зібрати 11 млн євро за арешт диктатора Олександра Лукашенка.

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, за два дні зібрали вже 126 тисяч євро.

Цепкало назвав свою ініціативу «Все або нічого». За словами опозиціонера, 11 млн євро виплатять представникам правоохоронних органів або громадянського суспільства, дії яких призведуть до затримання і арешту Лукашенка. Кошти перерахують на спеціальний рахунок «безпечною транзакцією», за яку відповідатиме юридична особа в європейській юрисдикції.

Опозиціонер наголосив, що Лукашенко в Білорусі асоціюється з фальсифікацією виборів, величезною кількістю вбивств і викрадень, безліччю злочинів проти людяності, зокрема тортурами і незаконною депортацію.

За даними ЗМІ, за два дні гроші пожертвували 225 осіб. Сума вже перевищує 126 тисяч євро.

Статьи по теме
Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни
Лукашенко заявив, що Білорусь готується до війни

Білорусь "не хоче воювати", втім готується до цього. В країні продовжується підготовка відповідних підрозділів й не тільки.
02.04 — 236

Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в
Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в "Крокусі" і "українського сліду"

Лукашенко заявив, що нападники на "Крокус Сіті Хол" у Росії пішли на ділянку українсько-російського кордону, тому що не могли проникнути до Білорусі.
27.03 — 326

Лукашенко заявив, що у Білорусі з'явилися
Лукашенко заявив, що у Білорусі з'явилися "Іскандер-М", щоб "захистити себе"

Глава білоруського режиму Олександр Лукашенко визнав, що на озброєння надійшли два дивізіони ракетних комплексів "Іскандер-М". Також на території країни розташовується і тактична ядерна зброя.
21.02 — 341