Контракти.ua

1331  —  26.05.21
Дрон-велетень, як у ОБСЄ. Бойовики на Донбасі отримали нову небезпечну техніку
Дрон-велетень, як у ОБСЄ. Бойовики на Донбасі отримали нову небезпечну техніку

На Донбасі з'явилася новинка – бойовики почали застосовувати важкий дрон-вертоліт, щоб дистанційно мінувати позиції бійців Об'єднаних сил.

Він побував на позиціях армійців поблизу Водяного, звідки добре видно перші багатоповерхівки Донецька, а до руїн терміналів Донецького аеропорту рукою подати – їх видно, якщо вилізти з окопу, але робити це – справжнє самогубство.

Позавчора противник застосував тут заборонену зброю – випустив по цих позиціях півдесятка мін. На щастя, всі вони перелетіли через бруствер і вибухнули серед дерев.

Розташування армійських позицій дозволяє противнику застосовувати важке озброєння. При цьому, за словами бійців, ворожі мінометники часто б'ють із житлових кварталів окупованого Донецька, прикриваючись мирним населенням. Вони застосовують 120-мм і 82-мм міномет, а також гранатомети різних систем – зазначили в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Але минулої ночі тут було майже тихо. Та не тому що противник заспокоївся – швидше за все, його військовим планам завадила злива.

Як правило, бойовики б'ють на ураження, намагаючись знищити армійські укріплення, що добре видно по мішках із землею – в деяких місцях вони зовсім посічені осколками. Іноді, розповідають хлопці, такі обстріли можуть тривати по п'ять годин.

Майже всі свої обстріли найманці коректують із безпілотників і ними ж проводять розвідку. Як кажуть бійці, в останні декілька місяців з'явилося і дещо новеньке: якийсь невідомий важкий дрон-вертоліт, дуже схожий на дрон місії ОБСЄ, ночами скидає на їхні позиції дистанційні міни ПОМ-2 російського виробництва. Нещодавно декілька таких мін скинули сусідам.

Але українські бійці до такого вже були готові – вони швидко знайшли підкинуті міни і викликали саперів.

Статьи по теме
В Хмельницком попрощались с погибшим на Донбассе военным
В Хмельницком попрощались с погибшим на Донбассе военным

В Хмельницком похоронили погибшего на Донбассе младшего сержанта 10-й бригады Виктора Пасеку.
22.03.21 — 2171

В Херсоне попрощались с морпехом, который погиб на Донбассе
В Херсоне попрощались с морпехом, который погиб на Донбассе

В Херсоне состоялась церемония прощания с 32-летним херсонцем Сергеем Моисеенко, который погиб 28 февраля в районе проведения операции Объединенных сил.
04.03.21 — 1566

На Донбасе обнаружили сотни снарядов времен Второй мировой войны
На Донбасе обнаружили сотни снарядов времен Второй мировой войны

Опасную находку спасатели взорвут на полигоне.
30.03.20 — 993