Контракти.ua

990  —  24.05.21
Містам оголосили річну ціну на газ для теплокомуненерго
Містам оголосили річну ціну на газ для теплокомуненерго

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" запропонує підприємствам теплокомуненерго постачання газу за річним контрактом із ціною 7 400 грн/тис. куб. м.

Про це повідомив мер міста Житомир Сергій Сухомлин у фейсбуці.

"У Президента Володимир Зеленський відбулась нарада.  Були досягнуті певні домовленості по ситуації з газом", - написав він.

Також, за його словами, "Нафтогаз" звернеться до Державної виконавчої служби щодо зняття арештів із рахунків підприємств теплопостачання. А найближчим часом Верховна Рада зобов’язується ухвалити закон, згідно з яким будуть списані борги теплокомуненерго за спожитий газ, а також - відшкодовано заборгованість із різниці в тарифах.

"Ще чекаємо на зміни до Бюджетного кодексу в частині надання можливості органам місцевого самоврядування здійснювати місцеві запозичення для придбання газу на потреби ЖТКЕ", - зазначив Сухомлин.

"Нагадаю, минулого тижня «Житомиргаз» без попередження відключив котельні, які забезпечували гарячою водою наші лікарні (попри те, що Житомир є в реєстрі та має договір із «Нафтогазом»). А Закон про безперебійне газопостачання населенню не був винесений на сесію ВР. Сподіваюсь на виконання названих домовленостей.  Адже лише за таких умов КП  "Житомиртеплокомуненерго" зможе забезпечувати житомирян теплом восени", - додав він.

Статьи по теме
Яким буде тариф на електроенергію у разі підвищення у 2024 році: прогноз голови регулятора
Яким буде тариф на електроенергію у разі підвищення у 2024 році: прогноз голови регулятора

Тариф на електроенергію для населення у 2024 році може зрости на 15% до 3 гривень за кіловат-годину у разі ухвалення рішення. До закінчення опалювального сезону збільшувати ціну недоречно.
17.11.23 — 553

Тарифи, пенсії, субсидії: що чекає на українців у листопаді
Тарифи, пенсії, субсидії: що чекає на українців у листопаді

Листопад в Україні почнеться зі змін у правилах виплат соцдопомоги. Суми в платіжках за комунальні послуги збільшаться через старт опалювального сезону, водночас почнуть діяти нові субсидії. Підвищення пенсій цього місяця не буде, крім надбавок за віком.
29.10.23 — 352