Контракти.ua

587  —  18.05.21
В Україні з'явиться перерахунок за неякісні комунальні послуги
В Україні з'явиться перерахунок за неякісні комунальні послуги

Кабінет міністрів готує перерахунок вартості комунальних послуг при їхньому неякісному наданні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.

Протягом 15 календарних днів триватимуть електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови.

У проєкті запропоновано механізм і умови здійснення перерахунку вартості послуг із постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення тощо. Також передбачені кількісні та якісні характеристики надання комунальних послуг (які враховуються при здійсненні виконавцем комунальних послуг перерахунку вартості таких послуг у разі їхнього ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості).

У проєкті документа визначаються особливості здійснення перерахунку вартості комунальних послуг залежно від виду договору, укладеного між виконавцем і споживачем, і умов нарахування плати за ці комунальні послуги.

Вказується, що перерахунок за неякісну послугу здійснюватиметься надавачем послуги на підставі складеного акту-претензії. При цьому якщо акт надійде від одного споживача, який проживає в багатоквартирному будинку, перерахунок буде здійснюватися для всього будинку.

Також підкреслюється, що перерахунок за неякісне надання комунальних послуг здійснюватиметься незалежно від наявності у споживача боргів за комуналку.

Статьи по теме
Підписано закон про новий механізм тарифів на комунальні послуги
Підписано закон про новий механізм тарифів на комунальні послуги

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №2458, основні положення якого стосуються механізму встановлення тарифів на комунальні послуги. Верховна рада схвалила його у другому читанні на початку грудня 2020 року.
30.04.21 — 529

В Київтеплоенерго назвали причину росту цифр в платіжках
В Київтеплоенерго назвали причину росту цифр в платіжках

Середньомісячна температура в Києві у лютому порівняно з січнем знизилась на 2,2 градуси. Через це вартість опалення в житлових будинках зросла в середньому на 2 грн за 1 кв. м (на 6%).
10.03.21 — 650

У Кабміні розповіли, що буде з тарифами на тепло і воду
У Кабміні розповіли, що буде з тарифами на тепло і воду

Тарифи на теплопостачання та гарячу воду в Україні до кінця опалювального сезону підвищуватися не будуть.
15.02.21 — 779