Контракти.ua

509  —  13.05.21
Світовий банк схвалив виділення Україні 2,5 млрд гривень на вакцину
Світовий банк схвалив виділення Україні 2,5 млрд гривень на вакцину

Світовий банк схвалив виділення Україні 90 млн доларів (2,5 млрд грн. – Ред.) за новим проектом, спрямованим на зміцнення сектору охорони здоров'я для реагування на пандемію COVID-19.

Про це повідомила пресслужба банку.

Проект "Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні" підтримає розгортання програми вакцинації проти COVID-19 пріоритетних груп населення і посилить можливість сектору охорони здоров'я України задля запобігання, виявлення та реагування на наслідки пандемії.

Проєкт допоможе Україні в закупівлі вакцин проти COVID-19, а також у поліпшенні інфраструктури для зберігання та логістики – зазначили в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Також передбачається відшкодування витрат Національної служби здоров'я на вакцинацію 10 млн осіб. Зазначається, що НСЗУ запровадить окремий пакет вакцинації в рамках Програми медичних гарантій.

"Нова позика Світового банку допоможе Україні у вакцинації та закупівлі препаратів, в тому числі і в рамках глобальної ініціативи COVAX. Україна вже почала вакцинацію пріоритетних груп населення, але важливою метою на цьому етапі є також прискорення темпів вакцинації зі збереженням фокусу на особах, які перебувають у групі високого ризику зараження і розвитку ускладнень від COVID-19", – заявив регіональний директора Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі.