Контракти.ua

533  —  13.05.21
Зеленський підписав закони про розмитнення євроблях
Зеленський підписав закони про розмитнення євроблях

Президент Володимир Зеленський підписав два закони, спрямовані на тимчасове спрощення механізму розмитнення імпортованих із Європи автомобілів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський підписав закони про внесення змін до Податкового (№ 1402-IX) і Митного (№ 1403-IX) кодексів.

"Ці закони, прийняті Верховною Радою 15 квітня 2021, тимчасово полегшують механізм розмитнення імпортованих із Європи автомобілів, а також сприяють захисту навколишнього середовища від шкідливих викидів", – сказано в повідомленні.

Згідно з документами, автомобілі з європейською реєстрацією старше п'яти років,  що були у вжитку і які були ввезені на територію України до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Сума акцизного податку буде залежати від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна та не буде залежати від його вартості.

Базова ставка буде коливатися від нуля до €150, і в більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме €1000. Такі автомобілі тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом.

За пільговим механізмом може бути розмитнено один автомобіль однієї категорії одного власника.

На пільгове митне оформлення дається 180 днів від моменту набрання чинності законів. Учасники АТО/ООС зможуть скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

Під дію цих законів не потрапляють транспортні засоби, що не відповідають екологічним нормам "Євро-2" і вище, походять із держави-окупанта (держави-агресорки) або ввезені з тимчасово окупованої території України.

Закони набувають чинності з наступного дня після опублікування і вводяться в дію через один місяць із дня набрання чинності.

Статьи по теме
В Україні стали частіше купувати автівки преміумкласу
В Україні стали частіше купувати автівки преміумкласу

За перші три місяці 2024 року українці придбали понад 2800 нових авто преміумкласу, що на 2% більше за результат аналогічного періоду минулого року.
вчера, 18:00 — 177

Українці в березні купили понад 4 тисячі електромобілів
Українці в березні купили понад 4 тисячі електромобілів

У березні українці придбали понад 4,4 тисячі електромобілів. Порівняно з березнем минулого року попит на авто на електротязі зріс у 2,3 рази.
10.04 — 150

Попит на ввезені з-за кордону вживані авто продовжує зростати
Попит на ввезені з-за кордону вживані авто продовжує зростати

Упродовж березня 2024 року український автопарк поповнили більше 21 тис вживаних легковиків, що були ввезені з-за кордону - у порівнянні з березнем 2023 року реєстрації таких авто збільшились майже у півтора раза.
08.04 — 168