Контракти.ua

11731  —  12.05.21
Ізраїль назвав умову припинення ударів у відповідь
Ізраїль назвав умову припинення ударів у відповідь

Ізраїль завдаватиме ударів по сектору Газа до досягнення повної "тиші".

Про це в середу, 12 травня, заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, повідомляє The Jerusalem Post.

"Армія оборони Ізраїлю продовжить атакувати і принесе повний та довгостроковий мир. Тільки коли ми досягнемо цієї мети, ми зможемо говорити про "тишу". Наразі немає дати закінчення атак", - сказав він.

Ганц зазначив, що за останні кілька годин армія Ізраїлю здійснила серію серйозних атак.

"Ми атакували загони командирів і значну інфраструктуру ХАМАС, і ми продовжимо захищати всіх жителів Ізраїлю", - сказав міністр.

"Ізраїль не братиме до уваги моральні проповіді від будь-якої організації або установи про право захищати ізраїльських громадян", - додав він.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що завдала ударів по об'єктах ХАМАС у Секторі Газа, внаслідок чого була знищена установка для запуску ракет, а також ліквідований один з терористичних загонів.

"Ми щойно знищили установку для запуску ракет ХАМАС, з якої збиралися запустити 10 ракет по ізраїльських сім'ях та будинках у містах Ашдод і Ашкелон", - йдеться в повідомленні.

Тим часом ЗМІ публікують відеозвернення ХАМАС, який погрожує подальшими ударами по Ізраїлю.

"Ми продовжуємо наш джихад, і ми продовжуємо цю битву, і ми не відступимо у своєму спротиві, якою б ціною і жертвами не був, і ми доведемо усьому світові, що Газа з її опором застромить меч в Єрусалим. Аллах Акбар", - наводять слова радикалів ЗМІ.

Також у ХАМАС заявили, що не бояться ядерної зброї Ізраїлю і заявляють, що у них скоро теж буде таке.

З сектора Газа тривають пуски ракет по території Ізраїлю.

За даними армії Ізраїлю, з 10 травня з боку сектора Газа випущено близько 1050 ракет і снарядів, 85-90% з них перехоплені системою ППО Залізний купол.

Статьи по теме
Ізраїль готовий затопити тунелі ХАМАС морською водою, - WSJ
Ізраїль готовий затопити тунелі ХАМАС морською водою, - WSJ

Армія Ізраїлю розглядає ідею затоплення тунелів терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Газа морською водою. Для здійснення задуманого ЦАХАЛ вже встановив відповідне обладнання.
05.12.23 — 1720

"Єрихонська стіна". Ізраїль міг недооцінити план нападу ХАМАСу, - NYT

Ізраїльські офіційні особи отримали план ХАМАСу щодо нападу 7 жовтня більш ніж за рік до того, як його було реалізовано. Однак армія та розвідка Ізраїлю відкинули його, вважаючи надто складним для терористів.
02.12.23 — 587

Ізраїль вперше продав іншій країні систему ПРО
Ізраїль вперше продав іншій країні систему ПРО "Праща Давида"

Ізраїль продав Фінляндії систему протиракетної оборони "Праща Давида". Це перша угода про продаж за кордон цього комплексу ПРО.
14.11.23 — 1066