Контракти.ua

522  —  12.05.21
АМКУ заблокував будівництво аеропорту в Дніпрі
АМКУ заблокував будівництво аеропорту в Дніпрі

Антимонопольний комітет заблокував фінансування будівництва аеродрому міжнародного аеропорту Дніпро.

Про це повідомляється на сайті АМКУ в середу, 12 травня.

Зазначено, що таке рішення прийнято, оскільки Міністерство інфраструктури не поставило до відома комітет про намір надати аеропорту державну допомогу в розмірі 1,5 млрд гривень.

У відомстві нагадали, що будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту почалося ще в 2020 році і триває в 2021 році. Одержувачами державної допомоги в рамках цього проекту виступають Укрінфрапроект, ДП Фінансування інфраструктурних проектів та ТОВ МА Дніпропетровськ.

"Оскільки Укрінфрапроект і ДП Фінансування інфраструктурних проектів не обиралися за конкурентною процедурою, не можна стверджувати, що надана їм економічна вигода була б доступною за звичайних умов. Тому у комітету є підстави вважати, що дана фінансова підтримка могла суттєво вплинути на конкуренцію в регіоні", - зазначили в АМКУ.

Крім того, ненадання Мінінфраструктури попереднього повідомлення в АМКУ про допомогу є порушенням законодавства, яке не дозволяє комітету оцінити заходи державної підтримки та унеможливлює виконання ним завдань із контролю за наданням державної допомоги.

У зв'язку з цим АМКУ почав розгляд справи про державну допомогу для проведення поглибленого аналізу її допустимості, а також тимчасово призупинив надання такої допомоги Мінінфраструктури до прийняття рішення у справі.

Статьи по теме
АМКУ відкрив справу проти
АМКУ відкрив справу проти "Нафтогазу" через річні тарифи на газ для населення

Антимонопольний комітет відкрив справу проти ТОВ "ГК "Нафтогаз Трейдинг" щодо зловживання монопольним становищем на ринку оптової реалізації природного газу.
18.01.22 — 570

АМКУ не дозволив переможцю аукціона купити акції заводу «Більшовик»
АМКУ не дозволив переможцю аукціона купити акції заводу «Більшовик»

Антимонопольний комітет не надав дозволу ТОВ «Дженерал Комерс» на купівлю акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод» («Більшовик»).
19.11.21 — 763

АМКУ оштрафував три компанії на 46 млн гривень за змову на тендері Укравтодору
АМКУ оштрафував три компанії на 46 млн гривень за змову на тендері Укравтодору

Антимонопольний комітет оштрафував три компанії на загальну суму 45,86 млн гривень за змову на тендері Укравтодору.
12.08.21 — 543