Контракти.ua

573  —  12.05.21
Штатам слід визнати Україну основним союзником поза НАТО – генерал
Штатам слід визнати Україну основним союзником поза НАТО – генерал

Сполученим Штатам слід надати Україні статус основного їх союзника поза Альянсом, аби висловити країні підтримку.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час виступу на конференції “Україна у Вашингтоні”, організованій Фундацією США-Україна, зазначив колишній командувач силами США у Європі генерал Бен Годжес.

“Україна повинна отримати статус основного союзника поза НАТО. Це слід зробити, аби змінити наратив дискусії та надіслати сигнал як українським друзям, так і Кремлю, що Україна для нас важлива”, - сказав Годжес.

Він наголосив на важливості розширення механізмів ефективної двосторонньої співпраці між США та Україною. “Я був радий дуже конструктивному візиту держсекретаря Блінкена до України. Це - початок створення необхідних механізмів для сутнісної двосторонньої угоди між США та Україною”, - зазначив екскомандувач.

Годжес додав, що США “необхідно буде долучити решту членів НАТО”. “Немає сенсу говорити про членство України в НАТО, поки США та Україна не створять подібні механізми”, - підсумував відставний генерал.

Американський уряд надає статус головного союзника поза НАТО країнам, які мають стратегічні відносини зі збройними силами США, однак не є членами Північноатлантичного альянсу. Цей статус, який на сьогодні мають 18 держав (у тому числі Австралія, Бразилія, Ізраїль, Південна Корея, Японія), не передбачає колективної оборони, але дає низку військових та фінансових переваг.

Статьи по теме
Бауер про НАТО в Україні: нема ані військ, ані планів їх направляти
Бауер про НАТО в Україні: нема ані військ, ані планів їх направляти

В Україні немає військових НАТО, а ті країни, які хочуть їх відправити мають дійти спільного рішення з Альянсом.
24.03 — 150

Стефанішина про удари по російських НПЗ: діємо за найкращими стандартами НАТО
Стефанішина про удари по російських НПЗ: діємо за найкращими стандартами НАТО

Нафтопереробні заводи на території Росії є законними цілями України з військового погляду. Завдаючи ударів по цих об'єктах наша армія діє за найкращими стандартами НАТО.
23.03 — 190

У НАТО вважають, що Україні потрібні
У НАТО вважають, що Україні потрібні "не тільки гранати", але й мобілізація

Україні необхідні "не тільки гранати", а й додаткова мобілізація, щоб замінити загиблих і поранених.
22.03 — 177