Контракти.ua

502  —  10.05.21
Посол ЄС назвав головну для України реформу
Посол ЄС назвав головну для України реформу

Судова реформа є найважливішим фактором економічного розвитку України та одним із головних її кроків на шляху до Євросоюзу.

Про це заявив посол ЄС в Україні Матті Маасікас в ході переговорів із представниками спільноти у країнах Східного партнерства, які пройшли у формі "живого чату" у Facebook.

"Судова система - це щось таке, що не було реформовано в Україні за всі 30 років її незалежності. <...> Вже не корупція, але судова система є першим фактором, який відлякує потенційних інвесторів і змушує їх сумніватися, чи інвестувати гроші в Україну", - зазначив дипломат.

Маасікас нагадав, що Україна користується широкою підтримкою у процесі реформування з боку міжнародних партнерів, зокрема Європа надає експертів, а за необхідності виділяє кошти.

"У рамках групи підтримки, разом із країнами Великої сімки, ми поділилися з владою і громадськістю України дорожньою картою, що містить кроки, які потрібно зробити, з нашого погляду, для правильної реформи судової системи. В основі цих пропозицій є реформа Вищої ради правосуддя, тих структур, які проводять адміністрування бюджету судів, і тих, які призначають суддів", - підкреслив посол.

Нарешті, дипломат заявив, що необхідний "постійний поштовх" від українського лідера Володимира Зеленського, який "демонструватиме, що це (судова реформа - ред.) є пріоритетом".

Статьи по теме
Німеччина передасть Україні ракети до систем Patriot
Німеччина передасть Україні ракети до систем Patriot

Німеччина передасть Україні черговий пакет військової допомоги, повідомляє пресслужба уряду Німеччини.
вчера, 19:30 — 177

Буданов розповів, чи зміниться щось для України в разі зникнення Путіна
Буданов розповів, чи зміниться щось для України в разі зникнення Путіна

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід.
вчера, 18:59 — 186

Київ скликав надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО
Київ скликав надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО

Сьогодні, 28 березня, відбулось засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів. Говори про обстріли Росії української критичної інфраструктури.
вчера, 18:37 — 186