Контракти.ua

449  —  07.05.21
Київських водіїв почнуть швидше штрафувати за паркування
Київських водіїв почнуть швидше штрафувати за паркування

У Києві з 1 травня запустили електронну систему перевірки оплати штрафів за неоплачену парковку.

Комунальне підприємство "ГІОЦ" оцифрувало процес, повідомляє УНІАН.

Раніше інспектори довго звіряли з кількома джерелами інформацію щодо оплати паркування і виписували штрафи вручну. Тепер весь процес виписування штрафів можна здійснити за кілька хвилин.

"За номером машини інспектор миттєво перевірить оплату паркування. У разі несплати буде виконана фотофіксація і згенерована доказова база. Система також автоматично генерує повідомлення з QR-кодом про притягнення до адміністративної відповідальності. Повідомлення можна буде швидко роздрукувати і залишити на місці вчинення правопорушення на лобовому склі транспортного засобу", - інформують у Київській міськдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, система захищена за сучасними стандартами кібербезпеки. Інспектори не мають доступу до персональних даних водіїв, а вся інформація зберігається в зашифрованому вигляді в міському дата-центрі.

Система штрафування інтегрується з Єдиним державним реєстром транспортних засобів, реєстром адміністративних правопорушень та міським додатком «Київ Цифровий». Власники автомобілів можуть отримувати повідомлення про штрафи з доказовою базою і відразу оплачувати їх.

Водіям надається знижка 50% при сплаті штрафу, якщо оплата здійснюється протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Статьи по теме
У Києві тимчасово відмінили плату за паркування
У Києві тимчасово відмінили плату за паркування

У Києві на паркінгах КП "Київтранспарксервіс" тимчасово призупинили оплату за паркування. Наразі послуга є безкоштовною через судовий процес щодо встановлення тарифів.
22.02 — 232

Паркувальникам в Україні заборонять затримувати авто
Паркувальникам в Україні заборонять затримувати авто

Комітет правоохоронної діяльності Верховної ради рекомендував прийняти за основу законопроект щодо повноважень інспекторів із паркування, яким забороняється тимчасове затримання авто під час воєнного стану.
30.01 — 219

У Києві паркування знов стане платним
У Києві паркування знов стане платним

З понеділка, 24 липня, у столиці відновлюється оплата за паркування авто.
22.07.23 — 337