Контракти.ua

4243  —  05.05.21
"Листи щастя" скасували, але не для всіх водіїв: нові правила

В Україні скасували обов'язкові листи про порушення, які відправляють водіям на пошту – так звані листи щастя. Скасування стосується тільки тих порушень Правил дорожнього руху (ПДР), штраф за якими сплачено в перші 10 днів. Гроші, які витрачали на друк "листів щастя", тепер направлять на розширення парковок.

До речі, на листи витрачаються чималі кошти – друк і відправка адміністративної постанови правопорушнику коштують 51,06 грн 06 коп.

Ще одна проблема, якої тепер вдасться уникнути – повторна оплата штрафів. Багато водіїв спочатку оплачували штраф в перші 10 днів, а пізніше отримували "лист щастя" і зі страху потрапити в реєстри боржників платили ще раз – розповіли у новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Знижка в 50% для тих, хто оплачує штраф в перші 10 днів, теж залишилася в силі.

Скасування листів щастя набуде чинності після того, як прийнятий Радою законопроєкт підпише президент і документ опублікують в офіційній пресі.

Статьи по теме
В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв – за що
В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв – за що "світить" покарання

В Раді пропонують підвищити штрафи для водіїв.
27.03 — 359

В Україні будуть штрафувати за червоні поворотники. Який розмір покарання
В Україні будуть штрафувати за червоні поворотники. Який розмір покарання

В Україні водій може отримати штраф за червоні покажчики поворотів. Згідно з правилами й передні, і задні повинні бути жовтими.
26.03 — 519

Штраф за перевищення швидкості: скільки гривень треба заплатити та як зекономити
Штраф за перевищення швидкості: скільки гривень треба заплатити та як зекономити

Штраф за перевищення швидкості – найпоширеніший вигляд порушень ПДР в Україні. Краще б нам цими тарифами ніколи не цікавитись, але... Скільки доведеться платити і чи не можна якось зекономити?
23.03 — 264