Контракти.ua

17157  —  23.04.21
Виплата за смерть від вакцинації складе 1,7 млн гривень - Кабмін
Виплата за смерть від вакцинації складе 1,7 млн гривень - Кабмін

Держава виплатить понад 1,7 млн гривень у разі смерті внаслідок вакцинації від коронавірусу COVID-19.

Про це йдеться в постанові Кабміну в п'ятницю, 23 квітня.

Так, у документі від 31 березня 2021 року №371 Деякі питання державної компенсації шкоди, пов'язаної з ускладненнями, які можуть виникнути після вакцинації від COVID-19, зазначено, що держава в разі смерті внаслідок вакцинації від COVID-19 здійснить членам сім'ї, батькам, утриманцям померлого виплату в 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму (понад 1,7 млн гривень), який з 1 січня 2021 року становить 2270 гривень.

Також встановлюються виплати в 400-кратному розмірі прожиткового мінімуму (908 тис. грн) для осіб, які отримають інвалідність I групи, у 350-кратному розмірі (794,5 тис. грн) для осіб з інвалідністю II групи і в 300-кратному (681 тис. грн) для осіб з інвалідністю III групи.

Всього на ці виплати Міністерству охорони здоров'я виділили 55,92 млн гривень.

Причинний зв'язок інвалідності з ускладненнями, що виникли після вакцинації, будуть встановлювати на підставі протоколу розслідування, проведеного групою оперативного реагування на несприятливі події після імунізації.

При цьому в разі отримання виплати на компенсацію шкоди, пов'язаної з ускладненнями, які можуть виникнути після вакцинації, за процедурою ВООЗ в рамках глобальної ініціативи COVAX, виплати держкомпенсації не здійснюються.

Статьи по теме
Україна готує пенсійну реформу та зміни у допомозі для переселенців: Меморандум із МВФ
Україна готує пенсійну реформу та зміни у допомозі для переселенців: Меморандум із МВФ

Влада України за підтримки Світового банку готує зміни у пенсійній системі та механізмах підтримки вразливих верств населення.
23.03 — 232

Аудит в ЗСУ та скорочення Кабміну. Зеленський відповів, чи
Аудит в ЗСУ та скорочення Кабміну. Зеленський відповів, чи "оновлюватиме" команду

Кадрові питання у Збройних силах України вирішуються разом з проведення аудиту. Питання скорочення міністерств в уряді також розглядається.
13.03 — 882

Кабмін пропонує створити військові адміністрації в Криму: навіщо це потрібно
Кабмін пропонує створити військові адміністрації в Криму: навіщо це потрібно

Кабінет міністрів вніс до Верховної ради проект щодо особливостей відновлення публічної влади в Автономній республіці Крим та місті Севастополі. Пропонується створити військові адміністрації та наділити її повноваженнями.
08.03 — 272