Контракти.ua

972  —  21.04.21
Кравчук: Путін поставлений у складну ситуацію
Кравчук: Путін поставлений у складну ситуацію

Президент України Володимир Зеленський поставив у складну ситуацію президента Росії Володимира Путіна, запропонувавши йому зустріч на Донбасі.

Про це в середу, 21 квітня, в ефірі Україна 24 заявив глава української делегації в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук.

"У Росії є складнощі. Коли політичні радники обговорювали кластери, Росія не підтримала і висунула одну пропозицію - зустрітися на рівні розмежування на Донбасі і подивитися на ситуацію там. І тут Володимир Зеленський провів саме цей факт і сказав, що хоче йти далі і пропонує пану Путіну зустрітися на Донбасі в будь-якій точці українського Донбасу", - говорить Кравчук.

Таким чином Путін "поставлений у складну ситуацію", вважає Кравчук.

"Якщо відмовиться, це означає, що не підтримує свою ж, російську, пропозицію. Але є ще одне. Я стежу за тим, як реагують у Росії на звернення Путіна. Я б сказав, істерично вони реагують. Червоні лінії для них - коли ображають Путіна і Росію, але ображати інших для них - норма, не тільки ображати, а вбивати. Прийти на Донбас вбивати нас - вони не вважають це образливим, вважають наведенням порядку. Думаю, в цій ситуації точно сказати не можна, чи буде зустріч, чи ні. Є підстави, що може відбутися, є підстави, що ні. Путін може завжди сказати, що "це Україна, а я в Україну на зустріч не поїду", - зазначив Кравчук.

При цьому він сам висловив бажання зустрітися з Путіним. "Сам би я поїхав. Мені є що сказати Путіну, з чим звернутися до кремлівських політиків, які роздмухують ненависть до України. Як писав Солженіцин, у Росії немає друзів, є або вороги, або холуї. Україна - ворог, а Лукашенко і Білорусь - холуї. Ось вам дві позиції російського керівництва", - зазначив Кравчук.

"Я б знайшов, що сказати, посилаючись на їх поетів, гігантів духу, сказати конкретно Путіну, що я думаю про політичну еліту Росії, які цілі вона ставить, яку місію виконує. Як у тій пісні російській: "Немало я стран перевидел, шагая с винтовкой в руке". Люди їздять з туристичними намірами, відвідують музеї, Лувр, а російський солдат з гвинтівкою ходить по інших країнах, вбиває, руйнує, і це вважається цивілізаційним процесом", - додав перший президент.

Статьи по теме
Про Путіна, мобілізацію та битву за Крим. Головне з інтерв'ю Зеленського для The Economist
Про Путіна, мобілізацію та битву за Крим. Головне з інтерв'ю Зеленського для The Economist

Президент України Володимир Зеленський вважає російського диктатора Володимира Путіна "твариною" і не бачить передумов для мирних переговорів. На його думку, битва за Крим стане центральною у нинішній війні, а альтернативи посиленню мобілізації насправді немає.
03.01 — 516

Нотатки про наш «марафон»: путінська хуцпа голосами Ердогана та Шрьодера
Нотатки про наш «марафон»: путінська хуцпа голосами Ердогана та Шрьодера

Євген Дикий: Отже, мої котики та зайчики, час вчергове поговорити про серйозні речі, інколи приємні, а інколи і не дуже (спойлер – фінал оптимістичний). Накопичилось багато, і до вчорашнього вихідного тупо не було часу сісти накидати це все на папір. Вийшла така собі «нанодисертація», тож будемо дробити на розділи. Всього буде 4 розділи, кожен з яких викладатиму окремо. Ну, поїхали.
08.08.22 — 810