Контракти.ua

505  —  16.04.21
Депутати хочуть змінити правила оподаткування ІТ-бізнесу
Депутати хочуть змінити правила оподаткування ІТ-бізнесу

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про запровадження в Україні спеціального правового режиму "Дія.City".

Відповідне рішення підтримали 227 нардепів, повідомляє Єкономічна правда.

Законопроектом передбачено впровадження особливого режиму оподаткування суб’єктів ІТ-індустрії, спеціальної моделі оподаткування доходів працівників ІТ-індустрії та можливості обрання контрактної форми трудового договору під час оформлення трудових відносин в IT-компаніях.

Також зараз обговорюється з IT-компаніями можливість резидентам Дія.City продовжувати роботу з ФОПами, але за умови, що їхня кількість не перевищуватиме близько 50%.

У законопроєкті зазначені критерії, за якими IT-компанії зможуть отримати резидентство Дія.City. Так, резидентом Дія.Сіті може бути юридична особа, зареєстрована в установленому законодавством порядку, незалежно від її місцезнаходження та місця здійснення господарської діяльності, яка одночасно відповідає таким вимогам:

  • здійснює виключно види діяльності ІТ-індустрії;
  • середньомісячна зарплати працівників компанії становить 1200 євро;
  • середньооблікова кількість її працівників та гіг-спеціалістів (у разі залучення) за підсумками кожного календарного місяця становить не менше, ніж 9 осіб;
  • сума її кваліфікованого доходу, отриманого за перші три місяці набуття статусу резидента Дія.Сіті, становить не менше, ніж 90% суми її загального доходу за цей період, а сума її кваліфікованого доходу, отриманого за кожен календарний рік перебування в статусі резидента Дія.Сіті, становить не менше, ніж 90% суми її загального доходу за той самий період (за наявності загального доходу).
Статьи по теме
У двох областях можуть запровадити графіки відключень світла
У двох областях можуть запровадити графіки відключень світла

Наразі графіки відключень електроенергії діють лише у Харківській області. Але зі зростанням споживання можливе застосування обмежень в Одеській та Хмельницькій областях.
вчера, 15:09 — 173

Україна імпортує рекордні обсяги електроенергії
Україна імпортує рекордні обсяги електроенергії

Україна сьогодні імпортує понад 18 600 МВт-год електроенергії.
26.03 — 150

Україна залучає аварійну допомогу для підтримки енергосистеми
Україна залучає аварійну допомогу для підтримки енергосистеми

Україна залучає аварійну допомогу від енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі для підтримки стабільної роботи своєї енергосистеми.
22.03 — 173