Контракти.ua

689  —  12.04.21
Президентський рейтинг очолює Зеленський, на другому місці – Порошенко
Президентський рейтинг очолює Зеленський, на другому місці – Порошенко

Якби вибори Президента відбулися найближчим часом, то чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 24,9% українців, які мають намір голосувати та визначилися з вибором, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка – 13,1%, лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко – 12,1%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 6-7 квітня 2021 року, передає Укрінформ.

«Президентський рейтинг очолює В.Зеленський. Якби вибори відбулися найближчим часом, то його підтримали б 24,9% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За П.Порошенка проголосували б 13,1%, Ю.Тимошенко – 12,1%.», – йдеться у повідомленні.

За співголову фракції ОПЗЖ Юрія Бойка проголосували б 11,9% опитаних, лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка підтримують 6,8%, експрем’єра Володимира Гройсмана – 5,1%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 4,9%, голову ВР Дмитра Разумкова – 4,8%, екснардепа від «Опозиційного блоку» Євгенія Мураєва – 4,6%, мера Львова Андрія Садового – 2,6%, експрем’єра Арсенія Яценюка – 2,2%, лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока – 1,8%, лідера партії «Голос» Кіру Рудик – 0,4%».

Як зазначається у повідомленні, моделювання другого туру президентських виборів дало наступні результати: Зеленський перемагає у всіх можливих варіантах з найближчими опонентами, при цьому близько третини виборців висловили неготовність прийти на вибори або ж вагалися із відповіддю.

«Серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором, результати наступні: у парі Зеленський проти Порошенка результат 64% на 36% на користь чинного глави держави. У парі Зеленський проти Тимошенко – 57% на 43%, у парі Зеленський проти Бойка – 67% на 33%. У парі Тимошенко проти Порошенко – 59% на 41% на користь лідера партії «Батьківщина. У парі Бойко проти Порошенка – паритет 51% на 49%», – йдеться у повідомленні.

У парламентському рейтингу лідирує партія «Слуга народу» (22,9% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати). За партію «Європейська солідарність» проголосували б 14,6%, партію «Опозиційна платформа – За життя» – 14,2%, партію «Батьківщина» – 12,9%, партію «Сила і честь» – 4,7%, Радикальну партію – 4,4%, «Українська стратегія Гройсмана» – 4,3%, партію Мураєва «Наші» – 3,5%, «УДАР» – 3,4%, партію «Свобода» – 3,4%, партію Шарія – 3,4%, партію «Голос» – 2,6%, партію «Самопоміч» – 2,4%.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Сходу України. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0.

Статьи по теме
Зеленский объяснил, зачем Сырский проводит аудит в армии
Зеленский объяснил, зачем Сырский проводит аудит в армии

Главнокомандующий Вооруженных сил Украины Александр Сырский проводит аудит в армии для того, чтобы подготовить резервы.
27.02 — 264

Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 199

Тимошенко розповіла, яких скандальних норм не буде у новому законі про мобілізацію
Тимошенко розповіла, яких скандальних норм не буде у новому законі про мобілізацію

Кабінет міністрів Украіни відкликав із Верховної ради законопроект про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Очікується, що до парламенту подадуть допрацьований документ, який депутати зможуть ухвалити вже за кілька тижнів.
14.01 — 474