Контракти.ua

3507  —  08.04.21
Українці назвали головні проблеми в країні - опитування
Українці назвали головні проблеми в країні - опитування

Першою трійкою проблем, що найбільше хвилюють громадян в Україні є: високі тарифи на послуги ЖКГ (56,8%), воєнний конфлікт на Сході (52,2%) та пандемія коронавірусу Covid-19 (52,1%).

Такі дані були отримані в результаті соціологічного дослідження «Екологічні тренди в Україні. Погляд громадян», проведенного Інститутом Горшеніна та Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

На четвертому місці  - економічна ситуація в країні та низький рівень життя населення (49,1%), при цьому корупція у владі (39,8%) та якість медичного обслуговування (38,2%) є найбільш важливими  для більше ніж третини громадян.

Екологічна ситуація посідає сьому позицію у рейтингу найболючіших проблем країни, через неї непокояться понад чверть опитаних (25,6%). Так само, як і через відсутність ефективних реформ – ця проблема знаходиться на восьмому місці (25,5%).

Кожний п’ятий українець (21,2%) переживає  через карантинні заходи, які вживає влада у зв’язку з пандемією коронавірусу Covid-19, а кожний шостий (16,4%) – через Анексію Криму – вона завершує першу десятку даного рейтингу.

Дослідження «Екологічні тренди в Україні: погляд громадян» було проведено Інститутом Горшеніна спільно з Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні у листопаді-грудні 2020 року. У ході дослідження було проведено п'ять фокус-групових дискусій у центральному (м. Київ), західному (м. Львів), східному (м. Дніпро), Південному (м. Одеса) та північному (м. Чернігів) регіонах України, а також особисті інтерв'ю (face-to-face) відповідно до місць проживання респондентів. Усього було опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (без урахування окупованих територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, міста Севастополя) за квотами: регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%.

Статьи по теме
Нотатки про наш «марафон»: путінська хуцпа голосами Ердогана та Шрьодера
Нотатки про наш «марафон»: путінська хуцпа голосами Ердогана та Шрьодера

Євген Дикий: Отже, мої котики та зайчики, час вчергове поговорити про серйозні речі, інколи приємні, а інколи і не дуже (спойлер – фінал оптимістичний). Накопичилось багато, і до вчорашнього вихідного тупо не було часу сісти накидати це все на папір. Вийшла така собі «нанодисертація», тож будемо дробити на розділи. Всього буде 4 розділи, кожен з яких викладатиму окремо. Ну, поїхали.
08.08.22 — 810

У Зеленського може з'явитися конкурент, і це не Кім
У Зеленського може з'явитися конкурент, і це не Кім

На Банковій вважають, що на тлі післявоєнного суспільного попиту у Володимира Зеленського може з'явитися новий серйозний конкурент. Це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, у якого офіс запідозрив політичні амбіції.
30.05.22 — 1105

Суровые времена впереди: готовьтесь, если вы не выезжаете из страны
Суровые времена впереди: готовьтесь, если вы не выезжаете из страны

Кирилл Данильченко: Часто в ленте вижу, что многие заняли позу ждуна, когда РФ перемелет санкциями.  Со дня на день после нехватки бумаги, прокладок и сахара все нае#нется для Кремля.  Санкции, конечно, это хорошо – с ними лучше, чем без них, плюс они бьют по технологичному сектору, по добыче углеводородов и по перевооружению армии.
13.04.22 — 1102